OGLASIO SE GRADONAČELNIK KIJEVA KLIČKO: "Rusi su na periferiji Kijeva, borit ćemo se"

"Naše oružane snage i Teritorijalna obrana se herojski bore za našu zemlju", rekao je Kličko.

  • Svijet

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 1

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, bivši prvak svijeta u boksu, upozorio je u videoporuci da su ruske snage na periferiji Kijeva, dodavši da je ukrajinska vojska "spremna obraniti glavni grad".

"Naše oružane snage i Teritorijalna obrana se herojski bore za našu zemlju", rekao je Kličko.

"Na ulazima u grad se grade utvrde. Poručujem svima da ostanu mirni. Ne izlazite van bez potrebe i ostanite u skloništima u slučaju uzbune", rekao je, prenosi Index.hr.

Prema posljednjim informacijama, golemi ruski vojni konvoj, dug više od 64 kilometra, udaljen je oko 27 kilometara od Kijeva. U ranijoj videoporuci ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je odbrana Kijeva "prioritet vlade"

"Kijev je poseban. Ako zaštitimo Kijev, zaštitit ćemo državu. To je srce naše zemlje i mora nastaviti kucati", rekao je Zelenskij. Kličko je u svom obraćanju, koristeći istu metaforu, rekao da "ruske snage žele uzeti srce naše zemlje".

"Borit ćemo se, nećemo prepustiti Kijev neprijatelju", dodao je Kličko.

Video pogledajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...