IZ KOALICIJE "DRŽAVA" PORUČILI: "Potrebna politička revolucija da krenemo naprijed"

Koalicija “Država!” će nastaviti mijenjati političku scenu u Bosni i Hercegovini, programskim i principijelnim djelovanjem, za bolju budućnost svakog njenog građanina i građanke, na cijeloj teritoriji države

  • Mini market

  • 02. Mar. 2022  02. Mar. 2022

  • 3

U Visokom je, nakon obilaska Franjevačke klasične gimnazije i razgovora s građanima, u sali Kulturnog centra Altindag, održana svečana akademija koalicije “Država!” povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili: Tarik Halilović, Rusmir Ganić, Senad ŠepićAmir Ismić i Mirsad Hadžikadić.

Tarik Halilović, predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres Visoko, rekao je da je Visoko dragulj Bosne i Hercegovine i kraljevski grad. Zbog toga je izuzetno ponosan na priliku da se upravo tu obilježava velikih 30 godina nezavisnosti naše domovine, kao i na priliku da bude jedan od organizatora ovog događaja.

Rusmir Ganić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Visoko, istakao je važnost okupljanja zdravih snaga i zajedničkog djelovanja, s ciljem uspostavljanja funkcionalnije države. Koalicija “Država!” je primjer takvog djelovanja i potrebno je učiniti sve da se ideja na kojoj je nastala širi.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, takođe je naglasio važnost zajedničkog djelovanja u ovim teškim vremenima za Bosnu i Hercegovinu, Evropu i svijet. Naglasio je da je koalicija “Država!” nastala na principima i programskom djelovanju i da je isticanje kandidature za člana Predsjedništva pokazatelj da će njeno djelovanje i u budućnosti biti lišeno kalkulacija i ličnog
interesa i da će biti u najboljem interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana. 

Amir Ismić, dr. historijskih nauka, rekao je da je Bosna i Hercegovina kroz svoju tešku historiju ostala čista. Danas, trideset godina od njene nezavisnosti, imamo mnogo razloga da budemo ponosni, ali isto tako trebamo i uraditi mnogo više da ovdje bude bolje.

Mirsad Hadžikadić naglasio je koliko je ljubav prema državi važna. Dodao je da je destruktivno djelovanje gospode Dodika i Čovića tu ljubav prema domovini samo pojačalo.

"Bosna i Hercegovina je vrijedna svakog truda i žrtve. Nama je potrebna politička revolucija da krenemo naprijed.

Koalicija 'Država!' će nastaviti mijenjati političku scenu u Bosni i Hercegovini, programskim i principijelnim djelovanjem, za bolju budućnost svakog njenog građanina i građanke, na cijeloj teritoriji države", zaključili su na kraju saopćenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...