DRUŠTVENE MREŽE GORE: Dodikov savjetnik Milan Tegeltija branio potez Aleksandra Vučića, a nakon odgovora Dragana Mektića - nastao je muk…

Tegeltija, inače poznat po prosrpskim i proruskim stavovima, branio je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 2

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon odluke Republike Srbije da u Ujedinjenim nacijama glasa za osudu ruske agresije na Ukrajinu.

Ovoga puta donosimo reakciju Milana Tegeltije, bivšeg predsjednika VSTV-a, a danas savjetnika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te odgovor Dragana Mektića, bivšeg ministra sigurnosti BiH, a danas državnog parlamentarca.

Tegeltija, inače poznat po prosrpskim i proruskim stavovima, branio je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Sve dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji moći će se pozivati na neutralnost, bez obzira na glasanje o neobavezujućoj rezoluciji o teritorijalnoj cjelovitosti bez restriktivnih mjera, što je u skladu sa službenim stavom Srbije o poštivanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Ako uvede bilo kakve restriktivne mjere, više se neće moći pozivati na neutralnost“, poručio je Tegeltija.

Nije prošlo dugo vremena, a stigao je odgovor Dragana Mektića.

„Pa gore je glasanje o osudi ruske agresije na Ukrajinu, nego podržavanje sankcija. Sankcije budu i prođu, a osuda je vječna“, poručio je kratko Mektić.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...