NOVA TRAGEDIJA NA BALKANU: Srušili se MiG i vojni helikopter, poginulo osam ljudi...

MiG je bio u zračnoj patroli kada je nestao s radara.

  • Ekonomija

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 1

U padovima rumunskog borbenog aviona MiG 21 i vojnog helikoptera poginulo je ukupno osam ljudi, saopćilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Prvo se srušio borbeni avion, a za njim i helikopter

Pilot rumunjskog vojnog MiG-a 21 LanceR te sedmeročlana posada helikoptera poslanog da ga pronađe u misiji traganja i spašavanja, svi su poginuli kada su se njihove letjelice srušile u odvojenim incidentima kasno sinoć, saopćilo je ministarstvo.

MiG je bio u zračnoj patroli kada je nestao s radara u istočnoj Rumuniji između sela Cogealac i Gura Dobrogei.

Pilot helikoptera IAR 330-Puma koji je poslan da ga pronađe prijavio je nepovoljno vrijeme i pozvan je natrag u bazu prije nego što se i on srušio, saopćilo je ministarstvo. Rumunija, članica Evropske unije i NATO-a, planira postupno ukinuti svoje ruske avione MiG i u potpunosti prijeći na američki F-16.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...