NEZAPAMĆENO SLAVLJE U FRANCUSKOJ: Bivši klub Vahida Halilhodžića ostvario je veliki uspjeh...

Na poluvremenu je bilo 1:1, a sve do 74. minuta nije se mijenjao rezultat.

  • Sport

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 0

Nantes, klub koji prolazi kroz veoma težak period u historiji zbog finansijskih problema, ostvario je veliki uspjeh plasmanom u finale Kupa Francuske, eliminiravši Monaco, a nakon trijumfa u penal-seriji, na stadionu je započeto veliko slavlje.

Rival Nice-i u finalu Kupa Francuske bit će Nantes, pošto su Kanarinci poslije boljeg izvođenja penala savladali Monaco.

Ovo će nekada trofejnoj ekipi biti prvo finale Kupa Francuske u ovom vijeku, a posljednje su igrali 2000. kada su odbranili trofej osvojen godinu dana ranije. Pruža im se sada prilika da dođu do prvog trofeja poslije 21 godine, kada su bili šampioni države.

Meč na La la Beaujoireju pružio je sve što jedna polufinalna utakmica kupa treba da pruži. Bilo je golova, bilo je preokreta, na kraju je pobjednik određen poslije penal ruleta. Seriju golova otvorio je Maripan na asistenciju Vandersona koji je već u 12. minutu zatresao mrežu. Samo devet minuta kasnije igrač Monaca postigao je još jedan gol. Ovoga puta Sidibe u 21. minutu zatresao sopstvenu mrežu i donio izjednačenje.

Na poluvremenu je bilo 1:1, a sve do 74. minuta nije se mijenjao rezultat. A onda Moutoussamy postiže gol koji je raspametio publiku na tribinama. Međutim, radost je trajala veoma kratko, ni dva minuta. Ponovo je Vanderson bio u ulozi asistenta, a sada je Boadu bio strijelac i donio poravnanje. To je bio rezultat posle 90 minuta, pa su penali odlučili finalistu.

Kod Nanta svi su bili precizni, a za Monaco penale nisu iskoristili Ben Yedder i Tchouameni , tako da je Nantes slavio u penal seriji 4:2 i mogla je da počne nezapamćena radost.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...