SERGEJ LAVROV UPOREDIO AMERIKANCE S NAPOLEONOM I HITLEROM, TE GOVORIO O CILJEVIMA INVAZIJE: "Zapad nam pokušava nametnuti vlastitu sliku budućnosti Evrope"

“Naš cilj je riješiti se nacista u Ukrajini”, rekao je Lavrov na presici, pa rekao da će se pregovori ukrajinske i ruske snage održati danas. Dodao je da se pregovori mogu održati “uz uvjet ravnopravnosti”.

  • Svijet

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 5

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov drži konferenciju za medije, na kojoj su prisutni i strani novinari, prenosi N1.

“Naš cilj je riješiti se nacista u Ukrajini”, rekao je Lavrov na presici, pa rekao da će se pregovori ukrajinske i ruske snage održati danas. Dodao je da se pregovori mogu održati “uz uvjet ravnopravnosti”.

“Siguran sam da će se naši partneri sa zapada smiriti i tražiti rješenje kroz dijalog. Zapad ne bi trebao odlučivati o našoj sigurnosti”, rekao je Lavrov.

“Zapad nam pokušava nametnuti vlastitu sliku budućnosti Evrope”, dodao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je na press konferenciji uporedio Ameriku s Adolfom Hitlerom.

“Amerika diktira Nijemcima što je dobro za evropsku energetsku sigurnost. Kažu da im ne trebaju plinovod Sjeverni tok 2 te tvrde da će Amerika osigurati energetsku sigurnost, koja je nekoliko puta skuplja”, rekao je Lavrov.

“Napoleon i Hitler su imali cilj staviti cijelu Evropu pod svoju kontrolu. Sad to žele napraviti Amerikanci”, rekao je.

“U filmovima imate sliku apsolutnog zla i apsolutnog dobra. Globalna slika je slična. Vjerujem da će histerija prestati”, rekao je Lavrov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...