TJESTENINA S MLJEVENIM MESOM: Potpuno promijenite okus klasičnog bolonjez umaka...

(...) dodatkom patlidžana.

  • Gastro

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr mljevenog mesa

500 gr tjestenine

100 gr paradajza u konzervi

patlidžan

luk

2 čehne bijelog luka

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Patlidžan operite, ogulite i izrežite na kockice.

2. Pouljite, posolite i pobiberite pa pomiješajte i poredajte u tepsiju.

3. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta.

4. U šerpi izdinstajte sitno sjeckani luk i bijeli luk.

5. Dodajte mljeveno meso, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne ispari višak tekučine.

6. Dodajte paradajz, malo vode i kuhajte dok meso ne omekša.

7. Umiješajte patlidžan i dinstajte još 5 minuta.

8. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, ocijedite i pomiješajte sa sosom.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...