ADIL OSMANOVIĆ POZVAO NA USVAJANJE REZOLUCIJE O OSUDI AGRESIJE NA UKRAJINU I PORUČIO: "Nadam se da se neće desiti nova Srebrenica"

U toku je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Postupanje BiH po pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i poduzimanje konkretnih mjera pružanja pomoći narodu Ukrajine.

  • Politika

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 0

Adil Osmanović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, je u toku održavanja 12. hitne sjednice ovog tijela pozvao na usvajanje Rezolucije o osudi agresije na Ukrajinu.

U Rezoluciji o osudi agresije na Ukrajinu, čiji je predlagač Stranka demokratske akcije (SDA), između ostalog, je naglašeno:

Najoštrija osuda agresije na Ukrajinu i poziv Ruskoj Federaciji da odmah prestane s vojnim djelovanjem i napadima;

Osuđuje se priznavanje Samoproglašenih pokrajina Donjeck i Luganjsk;

Pruža se puna podrška teritorijalnom integritetu Ukrajine;

Poziva se Vijeće ministara BiH da pruži humanitarnu pomoć;

Podržava se evropski sigurnosni poredak, pozivajući se na međunarodne akte.

Na samom početku svog obraćanja Osmanović je istakao da se nada da Kyiv neće doživjeti sudbinu Sarajeva, a da se posebno nada da se u Ukrajini neće desiti nova Srebrenica.

Podsjetimo, u toku je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Postupanje BiH po pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i poduzimanje konkretnih mjera pružanja pomoći narodu Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...