UZ DODATAK JUNETINE:.Izvrsna čorba u bilo koje doba dana

Prije svega, potrebno je na ulju i puteru propržiti sitno sjeckani bijeli luk.

  • Gastro

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 0

SASTOJCI:

1 mrkva

1 glavica crvenog luka

1 krompir

korijen celera

korijen peršuna

4 cvijeta brokule

pola veze blitve

malo junećeg mesa

1 čehno bijelog luka

1 kocka za supu

2-3 kašike ulja

20 gr putera

2 l vode

1 kašika griza

1 jaje

malo mlijeka   

PRIPREMA:

1. Na ulju i puteru propržiti sitno sjeckani bijeli luk. Dodati malo vode, poklopiti i izdinstati.

2. Kada je luk gotov dodati griz, mrkvu, krompir, celer, juneče meso, korijen peršuna, bijeli luk i usuti vodu.

3. Kuhati 20 minuta, nakon toga dodati brokulu i blitvu. Kuhati još 10 minuta, dodati začin po želji i skinuti sa vatre.

4. Čorbu skloniti sa vatre, malo ohladiti pa dodati umučeno jaje sa mlijekom i promiješati.

5. Izvaditi cvjetove brokolija i ispasirati ih, meso takodje usitniti. Sve zajedno vratiti u čorbu i promiješati.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...