Sport
"AKO BOG DA IGRAM U UTORAK U BEČU": Austrija blokirala nastup Karića, FIFA postavila rok
Prije 20 min0
Prije svega, potrebno je na ulju i puteru propržiti sitno sjeckani bijeli luk.
Gastro
04. Mar. 2022 04. Mar. 2022
0
1 mrkva
1 glavica crvenog luka
1 krompir
korijen celera
korijen peršuna
4 cvijeta brokule
pola veze blitve
malo junećeg mesa
1 čehno bijelog luka
1 kocka za supu
2-3 kašike ulja
20 gr putera
2 l vode
1 kašika griza
1 jaje
malo mlijeka
1. Na ulju i puteru propržiti sitno sjeckani bijeli luk. Dodati malo vode, poklopiti i izdinstati.
2. Kada je luk gotov dodati griz, mrkvu, krompir, celer, juneče meso, korijen peršuna, bijeli luk i usuti vodu.
3. Kuhati 20 minuta, nakon toga dodati brokulu i blitvu. Kuhati još 10 minuta, dodati začin po želji i skinuti sa vatre.
4. Čorbu skloniti sa vatre, malo ohladiti pa dodati umučeno jaje sa mlijekom i promiješati.
5. Izvaditi cvjetove brokolija i ispasirati ih, meso takodje usitniti. Sve zajedno vratiti u čorbu i promiješati.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Sport
"AKO BOG DA IGRAM U UTORAK U BEČU": Austrija blokirala nastup Karića, FIFA postavila rok
Prije 20 min0
Sport
NAPADAČ ZMAJEVA HARIS TABAKOVIĆ: "100 posto sam vjerovao da možemo preokrenuti"
Prije 26 min0
Vijesti
OVU UTAKMICU ČEKAMO OD LITVANIJE: Evo kad Zmajevi igraju s Austrijom za direktan plasman na SP
Prije 42 min0
Društvo
SIMBOL PRISUTNOSTI BOŠNJAKA: Lokacija džamije u Logu pod Mangartom službeno upisana u Registar kulturne baštine Republike Slovenije
Prije 43 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.