"PODRŠKA MIRU I STABILNOSTI BiH": EUFOR-ove snage krenule ka Goraždu (FOTO)

Kao što je poznato Goraždanima, na području industrijske zone Vitkovići, tokom agresije na BiH bio je smješten kontingent UNPROFOR-a.

  • Vijesti

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 2

Kao što smo danas već objavili, snage EUFOR-a počele su pristizati u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u našoj zemlji.

S novim snagama EUFOR-a u Bosni i Hercegovini bit će raspoređeno više od hiljadu vojnika koji će uz Oružane snage BiH garantovati stabilnost, a više od 2.000 njih spremno je u svakom trenutku, kao dodatna podrška, doći u našu državu.

Kako to u praksi izgleda uvjerili smo se danas kod industrijske zone Vitkovići u blizini Goražde, gdje je budno oko našeg reportera "ulovilo" raspoređivanje EUFOR-ovih vozila. Kao što je poznato Goraždanima, na području industrijske zone Vitkovići, tokom agresije na BiH bio je smješten kontingent UNPROFOR-a.

Iz EUFOR-a je ranije saopćeno da je pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom niovu mogla potencijalno uzrokovati i nestabilnost u BiH te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti koja se poduzima s ciljem jačanja stabilnosti u BiH.

Podsjetimo, ambasador Johann Sattler je upoznao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa odlukom o razmještaju dodatnih 500 vojnika EUFOR-a koji su dobro opremljeni i posjeduju tešku oklopnu mehanizaciju te će biti raspoređeni u dijelove BiH u kojima su u proteklom periodu evidentirani ekscesi, posebno u povratničkim sredinama. Predsjedavajući Komšić je pozdravio ovakav oblik podrške koji puno znači u efektivnoj podršci miru i stabilnosti BiH te očuvanju njenog teritorijalnog integriteta.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...