DONALD TRUMP PREDLAŽE: "Stavimo kineske zastave na naše avione i bombardujmo Rusiju"

"Pod Bushom je Rusija napala Gruziju. Pod Obamom je Rusija zauzela Krim, a pod Bidenom je Rusija napala Ukrajinu", kaže Trump.

  • Svijet

  • 06. Mar. 2022  06. Mar. 2022

  • 2

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump sugerirao je da bi SAD jednostavno trebao prekriti svoje borbene avione kineskim zastavama i napasti Rusiju, rekavši da bi to navelo Ruse i Kineze da se bore jedni protiv drugih.

Trump: I onda kažemo - Kina je to učinila, mi nismo

Tokom obraćanja glavnim donatorima Republikanskog nacionalnog odbora sinoć u New Orleansu Trump se ponovo osvrnuo na rat Rusije i Ukrajine. Tako je iznio ideju da bi bilo dobro kad bi SAD mogao prerušiti svoje borbene avione F-22 kineskim zastavama i bombardirati "sranje iz Rusije", prema audiozapisu koji je objavio novinar Washington Posta Josh Dawsey.

"I onda kažemo - Kina je to učinila, mi nismo. Zatim se oni počnu svađati jedni s drugima, a mi sjedimo i gledamo", dodao je Trump.

"Ja sam jedini američki predsjednik u ovom stoljeću za vrijeme kojeg Rusija nije nikog napala"

"Pod Bushom je Rusija napala Gruziju. Pod Obamom je Rusija zauzela Krim, a pod Bidenom je Rusija napala Ukrajinu. Ja sam ostao jedini predsjednik SAD-a u 21. stoljeću za čijeg mandata Rusija nije nikog napala", zaključio je.

Neposredno uoči ruskog napada na Ukrajinu Trump je pohvalio Vladimira Putina, nazvavši ga genijem. Time je izazvao široku reakciju demokrata i nekih istaknutih republikanaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...