KINESKA APLIKACIJA: TikTok obustavlja prijenos uživo i novi sadržaj u Rusiji

Platforma kaže da to neće utjecati na njenu uslugu razmjene poruka u aplikaciji.

  • HiTec

  • 06. Mar. 2022  06. Mar. 2022

  • 1

Videoaplikacija TikTok kaže da obustavlja livestreaming i novi sadržaj na svojoj videousluzi u Rusiji, dok razmatra sigurnosne implikacije novog zakona koji prijeti zatvorom svakome za koga vlasti smatraju da je proširio lažne vijesti o oružanim snagama.

Platforma kaže da to neće utjecati na njenu uslugu razmjene poruka u aplikaciji.

"Nastavit ćemo procjenjivati ​​okolnosti koje se razvijaju u Rusiji kako bismo utvrdili kada bismo mogli u potpunosti nastaviti naše usluge sa sigurnošću kao našim glavnim prioritetom", kažu iz kompanije.

Procjenjuje se da u Rusiji ima 70 miliona mjesečnih korisnika kineske kompanije TikTok, ali tamošnji programeri pokrenuli su konkurentsku aplikaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...