VREMENA SE MIJENJAJU, USPOMENE OSTAJU: Dodik odbio ići na Bledski forum zbog prisustva Schmidta, a sada zajedno idu na Diplomatski forum u Antaliji!

Dodik je tada rekao kako "odbija učešće na forumu zbog prisustva visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg on ne priznaje".

  • Mini market

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 4

Sarajevski portal "Istraga" upravo je objavio kako će član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovati na diplomatskom forumu u Antaliji. 

Osim Dodika, na ovom diplomatskom forumu učešće će uzeti i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt. 

Kao što je poznato, ovogodišnji Diplomatski forum u Antaliji koji se održava od 11. do 13. marta ima veliki značaj budući da bi se na njemu trebali sastati ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrom Kulebom.

Ovaj susret inicirao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji gaji dobre odnose i sa Moskvom i sa Kijevom. 

Turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Cavusoglu je danas na svom zvaničnom Twitter profilu objavio da su ruski i ukrajinski ministri prihvatili njegovu ponudu.

“Kao rezultat inicijative našeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i naših intenzivnih diplomatskih napora, ministri vanjskih poslova Rusije i Ukrajine su odlučili da se uz moje učešće okupe na margini Antalija diplomatskog foruma. Nadamo se da će to dovesti do mira i stabilnosti”, napisao je Cavusoglu.

Podsjećamo, u septembru prošle godine, održan je Bledski strateški forum u Sloveniji, a na njega su bila pozvana sva tri člana Predsjedništva BiH, kao i visoki predstavnik Christian Schmidt. No, Dodik tada nije otputovao u Bled. On je tada rekao kako "odbija učešće na forumu zbog prisustva visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg on ne priznaje".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...