FIFA DONIJELA ODLUKU: Odgođena utakmica baraža u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo između...

Rusija je trenutno pod suspenzijom i neće moći da učestvuje u zakazanom baražu protiv Poljske.

  • Sport

  • 08. Mar. 2022  08. Mar. 2022

  • 0

Polufinalna utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo u fudbalu između Škotske i Ukrajine koja se trebala igrati u Glasgowu 24. marta je odgođena, a utakmica će se vjerovatno odigrati u junu, objavila je FIFA.

Krovna organizacija svjetskog nogometa FIFA pristala je na zahtjev ukrajinskog saveza od prošle sedmice da se utakmica odgodi.

Pobjednici polufinala na Hampden Parku igrat će ili sa Austrijom ili Walesom za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kataru u novembru ove godine.

Ukrajinsko domaće prvenstvo prekinuto je od trenutka kada je 24. februara Rusija izvršila invaziju na tu zemlju.

Rusija je trenutno pod suspenzijom i neće moći da učestvuje u zakazanom baražu protiv Poljske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...