Sport
"AKO BOG DA IGRAM U UTORAK U BEČU": Austrija blokirala nastup Karića, FIFA postavila rok
Prije 20 min0
Meki domaći kukuruzni kruh odlično će se slagati uz svaki obrok, a isti recept možeš koristiti za pripremu mekih mini kruščića
Gastro
08. Mar. 2022 08. Mar. 2022
2
Kada domaći kukuruzni kruh obuzme cijeli dom toplim mirisom, odmah ćemo se vratiti u djetinjstvo.
Sada donosimo recept s kojim i sami možemo stvarati jednako drage uspomene sa svojim najmilijima.
Priprema nije zahtjevna, a meki i ukusni rezultati su zagarantovani.
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog glatkog brašna
1/2 kvasca (svježeg ili suhog)
1/2 kesice praška za pecivo
kašičica šećera
200 ml mlijeka
200 ml vode
2 kašičice soli
kašičica ulja
malo kukuruzne krupice
1. Pomiješaj kvasac, šećer i toplo mlijeko pa ostavi da se aktivira.
2. U zdjeli pomiješaj kukuruzno i pšenično brašno te dodaj so i prašak za pecivo.
3. U smjesu suhih sastojaka dodaj aktivirani kvasac, vodu i kašičicu ulja te zamijesi glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu i ruke.
4. Tijesto ostavi u toplom kutku doma da se diže oko pola sata.
5. Kada se udvostručilo volumenom, tijesto ponovno premijesi i stavi u kalup za pečenje kruha.
6. Ostavi da se tijesto u kalupu diže još 20-ak minuta i zatim po želji pomoću oštrog noža zareži crtice na površini.
7. Posipaj kruh kukuruznom krupicom i stavi peći na 180 Celzijevih stepeni oko 20 do 30 minuta.
8. Kruh nakon pečenja ostavi da se ohladi i tek ga onda reži na šnite te posluži s omiljenim namazom.
Prijatno! :)
(Gastro.24sata.hr)
Sport
"AKO BOG DA IGRAM U UTORAK U BEČU": Austrija blokirala nastup Karića, FIFA postavila rok
Prije 20 min0
Sport
NAPADAČ ZMAJEVA HARIS TABAKOVIĆ: "100 posto sam vjerovao da možemo preokrenuti"
Prije 26 min0
Vijesti
OVU UTAKMICU ČEKAMO OD LITVANIJE: Evo kad Zmajevi igraju s Austrijom za direktan plasman na SP
Prije 42 min0
Društvo
SIMBOL PRISUTNOSTI BOŠNJAKA: Lokacija džamije u Logu pod Mangartom službeno upisana u Registar kulturne baštine Republike Slovenije
Prije 43 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.