GROM IZ VEDRA NEBA: Novak Đoković neće igrati na masters turniru u Indian Wellsu, ali ni u Miamiju, oglasio se drugi teniser svijeta…

Novak je od početka godine mogao igrati samo na turniru u Dubaiju, a propustio je i Australian Open.

  • Sport

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 1

Drugi teniser svijeta Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Indian Wellsu, ali ni u Miamiju.

On je to potvrdio putem društvenih mreža, a obrazložio je činjenicom da se nisu promijenili zahtjevi američkih vlasti po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa.

"Kada sam automatski stavljen u žrijeb za Indian Wells i Miami, znao sam da s obzirom na zahtjeve Sjedinjenih Država, tamo vjerovatno neću moći da putujem. Ali kako se međunarodni Covid-zahtjevi uvijek mijenjaju, htio sam da vidim hoće li se tu nešto promijeniti. Potvrđeno je da se regulative ne mijenjaju što znači da ne mogu da idem i igram u SAD-u. Znam da se moji navijači raduju da me opet vide na terenu i nadam se da ću se zbog njih vratiti što prije. Srećno svima koji igraju u Americi na ovim velikim turnirima", poručio je Novak na društvenim mrežama.

Iste večeri, u srijedu, potvrđeno je da neće nastupati ni u Indian Wellsu, gdje ga je kao Lucky Lossera zamijenio bugarski igrač Grigor Dimitrov.

Novak je od početka godine mogao igrati samo na turniru u Dubaiju, a propustio je i Australian Open.

altIzvor: Instagram

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...