DODIK NE POSUSTAJE: "Susret Schmidta i Baerbock vidim kao susret dva..."

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock jučer je boravila u Bosni i Hercegovini, a nakon njenog odlaska iz BiH oglasio se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • Politika

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 12

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock nije morala doći u Sarajevo da kaže da je Christian Schmidt visoki predstavnik, jer su, kako kaže, te poruke i ranije stizale iz Berlina.

"To nije Schmidta učinilo visokim predstavnikom, jer da bi on to i bio trebalo bi prvo da ispuni uslove iz Aneksa 10, kojim je i osnovan visoki predstavnik, i da dobije konačnu verifikaciju od Savjeta bezbjednosti UN-a", poručio je Dodik.

"Pošto on to nije pribavio, Christian Schmidt je za Republiku Srpsku i dalje neko ko se lažno predstavlja u BiH, a njegov jučerašnji susret sa gospođom Baerbock vidim kao susret dva zemljaka u trećoj državi", kazao je Dodik.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...