BJEŽALA OD RUSKE AGRESIJE: Poljak nudio pomoć djevojci iz Ukrajine pa je silovao

Djevojku je upoznao obećavajući joj pomoć putem interneta.

  • Hronika

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 1

Muškarac (49) iz Poljske uhapšen je pod sumnjom da je silovao 19-godišnju djevojku koju je namamio u svoj dom putem interneta, nudeći joj sklonište nakon što je pobjegla iz Ukrajine, piše Sky News.

Policija iz Wroclawa rekla je da je Poljak uhapšen i da bi mogao dobiti do 12 godina zatvora.

"Djevojku je upoznao nudeći joj pomoć putem interneta. Pobjegla je iz ratom razorene Ukrajine, nije govorila poljski. Vjerovala je čovjeku koji je obećao da će joj pomoći i skloniti je. Nažalost, sve se to pokazalo kao lažna manipulacija", navodi se u saopćenju vlasti.

Dobrotvorne organizacije i skupine za ljudska prava, koje rade u susjednim zemljama na primanju izbjeglica, rekle su da su vidjeli slučajeve trgovine ljudima, nestale djece, iznude i izrabljivanja dok je više od 2,5 miliona ljudi prešlo u susjedne zemlje kako bi pobjegli od eskalacije nasilja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...