Ekonomija
TRAŽI SE MJESTO VIŠE: Bihać spreman za 51. Una regatu, najuzbudljivija etapa slijedi od Štrbačkog buka...
Prije 8 min0
(...) 300 g pilećih prsa.
Gastro
17. Mar. 2022 17. Mar. 2022
0
300 g pilećih prsa
100 g dimljene slanine ili suhog mesa
150 g zelene salate
2 jaja
3 kriške tost hljeba
100 ml jogurta
kašika majoneze
2-3 kašičice začina
bibera po ukusu
20 ml ulja
1. Obično prvo peremo salatu i siječemo je na trakice i barimo jaja.
2. Dok se jaja bare izrežemo suho meso ili slaninu na tanke kriške i piletinu na trakice i začinimo začinom uz malo bibera, a onda dok se jaja hlade ide prženje jedno za drugim.
3. Prvo suho meso ili slaninu blago propržimo na malo ulja.
4. Dok se suho meso ili slanina odmašćuje na kuhinjskom ubrusu, u istom ulju propržimo i piletinu. Masnoća će je dodatno začiniti.
6. Za to vrijeme, dok se piletina prži serviramo tanjire (dva komada), na dno tanjira složimo salatu, preko nje suho meso ili slaninu, a okolo jaja izrezana na četvrtine.
7. Piletina ide povrh svega, i na kraju komadi tost hljeba proprženi u istom onoj tavi i na kraju se sve prelije dresingom.
8. U šejker stavimo jogurt, majonezu, senf, pola kašičice začina i malo biber. Promućkamo, provjerimo, pa kad smo zadovoljni kombinacijom prelijemo salatu onako bez nekog posebnog načina.
9. Svježa zelena salata, topla piletina i hrskavi hljebići preliveni hladnim dresingom uz mnoštvo ukusa čine Cezar salatu neodoljivom...
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Ekonomija
TRAŽI SE MJESTO VIŠE: Bihać spreman za 51. Una regatu, najuzbudljivija etapa slijedi od Štrbačkog buka...
Prije 8 min0
Politika
CRNADAK TRAŽI POSEBNU SJEDNICU NSRS ZBOG AFERE "VIADUCT": "Ako konobar odgovara za 5 KM, neko mora odgovarati i za 120 miliona"
Prije 23 min0
Vijesti
KOMEMORACIJA ŽRTVAMA ZLOČINA U PRIJEDORU I DOLINI SANE: "U ovom gradu su poznate i ubice i ubijeni, imenom i prezimenom"
Prije 30 min0
Društvo
ČEHIĆ PREŽIVIO TRI LOGORA: "Od tada je počeo strah. Kad ubiju svog Srbina, šta mi ostali možemo očekivati?"
Prije 43 min0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
KONAČNO PETAK: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
18. Jul. 20250
Gastro
BRZI LJETNI RUČAK: Napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
19. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.