SALATA KAO "ZLATO": Sa samo...

(...) 300 g pilećih prsa.

  • Gastro

  • 17. Mar. 2022  17. Mar. 2022

  • 0

SASTOJCI:

300 g pilećih prsa

100 g dimljene slanine ili suhog mesa

150 g zelene salate

2 jaja

3 kriške tost hljeba

100 ml jogurta

kašika majoneze

2-3 kašičice začina

bibera po ukusu

20 ml ulja 

PRIPREMA:

1. Obično prvo peremo salatu i siječemo je na trakice i barimo jaja.

2. Dok se jaja bare izrežemo suho meso ili slaninu na tanke kriške i piletinu na trakice i začinimo začinom uz malo bibera, a onda dok se jaja hlade ide prženje jedno za drugim.

3. Prvo suho meso ili slaninu blago propržimo na malo ulja.

4. Dok se suho meso ili slanina odmašćuje na kuhinjskom ubrusu, u istom ulju propržimo i piletinu. Masnoća će je dodatno začiniti.

6. Za to vrijeme, dok se piletina prži serviramo tanjire (dva komada), na dno tanjira složimo salatu, preko nje suho meso ili slaninu, a okolo jaja izrezana na četvrtine.

7. Piletina ide povrh svega, i na kraju komadi tost hljeba proprženi u istom onoj tavi i na kraju se sve prelije dresingom.

8. U šejker stavimo jogurt, majonezu, senf, pola kašičice začina i malo biber. Promućkamo, provjerimo, pa kad smo zadovoljni kombinacijom prelijemo salatu onako bez nekog posebnog načina.

9. Svježa zelena salata, topla piletina i hrskavi hljebići preliveni hladnim dresingom uz mnoštvo ukusa čine Cezar salatu neodoljivom...

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...