Sport
"SB" NA LICU MJESTA: Zmajevi trenutno gube od Rumunije, pogledajte kako izgledaju detalji susreta (FOTO)
Prije 24 min0
(...) 300 g pilećih prsa.
Gastro
17. Mar. 2022 17. Mar. 2022
0
300 g pilećih prsa
100 g dimljene slanine ili suhog mesa
150 g zelene salate
2 jaja
3 kriške tost hljeba
100 ml jogurta
kašika majoneze
2-3 kašičice začina
bibera po ukusu
20 ml ulja
1. Obično prvo peremo salatu i siječemo je na trakice i barimo jaja.
2. Dok se jaja bare izrežemo suho meso ili slaninu na tanke kriške i piletinu na trakice i začinimo začinom uz malo bibera, a onda dok se jaja hlade ide prženje jedno za drugim.
3. Prvo suho meso ili slaninu blago propržimo na malo ulja.
4. Dok se suho meso ili slanina odmašćuje na kuhinjskom ubrusu, u istom ulju propržimo i piletinu. Masnoća će je dodatno začiniti.
6. Za to vrijeme, dok se piletina prži serviramo tanjire (dva komada), na dno tanjira složimo salatu, preko nje suho meso ili slaninu, a okolo jaja izrezana na četvrtine.
7. Piletina ide povrh svega, i na kraju komadi tost hljeba proprženi u istom onoj tavi i na kraju se sve prelije dresingom.
8. U šejker stavimo jogurt, majonezu, senf, pola kašičice začina i malo biber. Promućkamo, provjerimo, pa kad smo zadovoljni kombinacijom prelijemo salatu onako bez nekog posebnog načina.
9. Svježa zelena salata, topla piletina i hrskavi hljebići preliveni hladnim dresingom uz mnoštvo ukusa čine Cezar salatu neodoljivom...
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Sport
"SB" NA LICU MJESTA: Zmajevi trenutno gube od Rumunije, pogledajte kako izgledaju detalji susreta (FOTO)
Prije 24 min0
Politika
SLIJEDE DVIJE VAŽNE SJEDNICE: Konkurs za direktora FUP-a sve izvjesniji (VIDEO)
Prije 44 min0
Politika
DODIK KORISTI DRŽAVNI HELIKOPTER KAO PRIVATNI TAKSI: Ostao bez funkcije, ko potpisuje naloge za letove?
Prije 46 min0
Društvo
PROBLEMI ZA ČOVIĆEV HDZ: Građevinski inspektor zabranio novi urbanistički plan Stoca
Prije 46 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.