PILETINA NA MILANSKI NAČIN: Savršena u kombinaciji sa...

(...) tjesteninom, ali je ukusna i sa rižom i krompirom.

  • Gastro

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa

2 kašike ulja

2 kašike sitno sjeckanog bosiljka

kašika putera

2 čehne bijelog luka sitno sjeclane

½ šolje sušenog paradajza

šolja vode

šolja vrhnja za kuhanje

PRIPREMA:

1. U velikoj posudi otopite puter pa na njemu propržite bijeli luk.

2. Dodajte paradajz i vodu i pustite da provrije.

3. Kuhajte dok paradajz ne omekša pa dodajte vrhnje.

4. Pustite da se reducira i ostavite sa strane.

5. Piletinu posolite i pobiberite pa propržite u tavi.

6. Kuhajte oko 4 minute sa svake strane pa zalijte sosom.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...