POSLJEDNJI ZAHTJEV: Slavni glumac Alain Delon odlučio se za eutanaziju, pratit će ga sin Anthony

Podsjetimo, od kada je 2019. godine doživio moždani udar, Alain Delon (86) u svojim je izjavama imao nekoliko aluzija na kraj života.

  • Šareni svijet

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 1

Anthony Delon potvrdio je da je svom ocu, slavnom glumcu Alainu Delonu obećao da će biti uz njega onog dana kada čuveni francuski glumac odluči da više ne živi.

Podsjetimo, od kada je 2019. godine doživio moždani udar, Alain Delon (86) u svojim je izjavama imao nekoliko aluzija na kraj života, a u javnosti se pominjalo da će se najvjerovatnije odlučiti za eutanaziju.

Mlađi Delon je u intervjuu za RTL, govoreći o novoj knjizi posvećenoj njegovoj porodici “Između psa i vuka”, otkrio da je dao obećanje svom ocu da će ga pratiti i pomoći mu u danu kada odluči da ne živi više.

Glumac je već imao takvo iskustvo prije nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natalie, januara 2021.

“Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živjela, odnosno da će reći kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju”, rekao je Anthony.

Na sreću, kako dalje priča, nisu pribjegli tom procesu.

“Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu…”, nastavlja on o ovoj praksi koja još uvijek nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.

“Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali posljednji sati jesu zato što je otišla u miru”, nastavlja Delonov sin.

“Moj otac je bio zaista dirnut ovim. Bila je tu Mirel, i moja majka. Njegove dvije Valkire, kako ih zovem. Da, istina je, to me je pitao”, objašnjava on u dijelu intervjua koji je RTL objavio.

Poslije moždanog udara, Alain Delon je povratio snagu boraveći u Švicarskoj, čije državljanstvo ima već duže od dvije decenije, i svog francuskog utočišta u Dušiju. Rijetko se pojavljuje u javnosti. Govorio je u dokumentarcu prošlog jula i došao je da se pozdravi sa svojim kolegom Jean-Paulom Belmondom u crkvi Saint Germain des Pré prošlog septembra, pozdravljajući okupljene.

“Ne bi bilo loše i da smo obojica otišli zajedno”, rekao je tada.

Prošlog januara, za prvu godišnjicu smrti Natali, njegove supruge i Anthonyjeve majke, poslao nam je dirljivu poruku: “Već godinu dana… ljubav za Natalie i za sve one koji su poznavali i voljeli”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...