IVICA PULJIĆ IZ BIJELE KUĆE: Ovo je poruka predsjednika Joea Bidena građanima Bosne i Hercegovine…

Ivica Puljić je, o detaljima dijaloga, razgovarao s Gabrielom Escobarom, posebnim američkim predstavnikom za Zapadni Balkan.

  • Vijesti

  • 19. Mar. 2022  

  • 7

-Pitam na press konferenciji u Bijeloj kući glasnogovornicu Jen Psaki stoji li predsjednik Biden uz građane BiH i Kosova dok Rusija i Kina nastoje proširiti utjecaj na zapadnom Balkanu. Kaže ona odlučno:"DA, možete im to izravno poručiti". Pa, eto ja samo prenosim pozdrave, poručio je u objavi na društvenim mrežama Ivica Puljić.

Podsjetimo, prvi američko-hrvatski strateški dijalog koji je obuhvatio mnogo tema – od obrazovanja do vojne suradnje, od ukrajinske krize do gospodarstva i dvojnog oporezivanja – održan je u State Departmentu, javio je ranije dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić.

Jedna od tema razgovora, koji se nastavile i u petak s fokusom na vojnu i regionalnu suradnju, bila je i Bosna i Hercegovina.

Vijest dana je da su okončani svi razgovori i dokumentiranje o ukidanju dvostrukog oporezivanja između dvije zemlje te da se službeno ukidanje može očekivati za nekoliko mjeseci.

Kad je vojna suradnja u pitanju, Hrvatsku najviše zanima što se može učiniti oko jačanja protuzračne odbrane i o tome se vode razgovori u Pentagonu.

Ivica Puljić je, o detaljima dijaloga, razgovarao s Gabrielom Escobarom, posebnim američkim predstavnikom za Zapadni Balkan.

Sjedinjene Američke Države su za elektorski način biranja, potvrdio je Escobar.

– Mi ne želimo ponovno otvoriti Dayton. Dayton znači jedna zemlja, dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ono što želimo učiniti jeste stvoriti funkcionalniji izborni sustav i funkcionalniji ustavni sustav što bi omogućilo zemlji da funkcionira više kao država. Ono što trebamo su ograničeni koraci u tom pravcu. Ograničena ustavna reforma i izborna reforma, što jeste trenutno na stolu, kazao je Escobar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...