ŠTETA OKO 700.000 MARAKA: Vatrena stihija za nekoliko minuta pretvorila pogon za preradu mlijeka u prah i pepeo

Požar su ugasili u cik zore.

  • Hronika

  • 19. Mar. 2022  19. Mar. 2022

  • 0

U požaru, za deset minuta, pogonu za preradu mlijeka u Očaušu nije bilo spasa. Na planini je sinoć duvao nezapamćen vjetar, sve je pretvoreno u prah i pepeo, priča za ATV  Miroslav Klječanin, vlasnik teslićke farme alpskih koza „Mons produkt“.

Sa dva pastira, Miroslav je bio u objektu. Srećom, uspjeli su izaći na vrijeme. Materijalna šteta procjenjuje se na više od 700.000 maraka.

U pomoć je stiglo i pet teslićkih vatrogasaca sa dva vozila. Požar je, kažu, već bio u razbuktaloj fazi. Dali su sve od sebe.

Požar su ugasili u cik zore.

Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je najvjerovatniji uzrok požara zapaljenje dimnjaka u dijelu spajanja sa krovom objekta, kažu u policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Inače, farma alpskih koza „Mons produkt“, do ovog trenutka, bila je jedna od najsvjetlijih primjera kozarstva u Srpskoj.

Mjesečno su proizvodili oko tonu i po proizvoda od kozijeg mlijeka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...