PRVI PUTINOV ČOVJEK U BiH ZAPRIJETIO HRVATSKOJ, STIGLA REAKCIJA IZ MVP-a: „To je huškačka ratna retorika koja…“

Priprijetio je i BiH ako uđe u NATO. Njegove riječi odjeknule su i regijom i svijetom, pa stižu i reakcije.

  • Regija

  • 20. Mar. 2022  

  • 2

Četrdeset je godina u diplomaciji i sigurno da ovaj ruski diplomat baš ništa ne kaže tek tako. A potpuno otvoreno u intervjuu na FACE TV-u ruski veleposlanik u BiH, Igor Kalabuhov, rekao ovo: "Otkud vi znate da nemamo planove protiv Hrvatske, protiv Poljske, protiv Bugarske kao članice NATO-a?", a na pitanje ima li Rusija planove protiv Hrvatske kazao "Imamo planove protiv NATO-a".

Izjava je to koja je uznemirila dio građana Hrvatske - nakon što je Rusija još u startu optužila Hrvatsku za slanje plaćenika u Ukrajinu. Iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, kažu – „nema mjesta strahu“. 

"Mi kao država ne trebamo biti zabrinuti jer doista imamo odličnu suradnju i imamo ovaj okvir NATO saveza koji nam jamči i slobodu i suverenitet, a i sam država se znala obraniti od slične agresije '91. godine", kazao je za RTL televiziju Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske. 

Ali jasna je i osuda. 

"To je huškačka ratna retorika koja neće doprinijeti smirivanju situacije u ratu u Ukrajini", kazao je Matušić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...