KONOBARICA SPASILA DJEČAKA IZ PAKLA PORODIČNOG NASILJA: Roditelji ga izgladnjivali, vezali i ostavljali da visi

Policija je brzo stigla u restoran, a ispostavilo se da je ovaj dječak godinama zlostavljan od svojih roditelja.

  • Hronika

  • 20. Mar. 2022  20. Mar. 2022

  • 0

Konobarica Flavein Carvalho sigurno je u svom poslu vidjela veliki broj nevjerovatnih stvari, međutim, ona je postala heroj kada je dječaka od 11 godina spasila porodičnog nasilja.

Naime, Flavien nije trebalo da radi tog, za dječaka spasonosnog dana, ali se dogovorila sa kolegom da ga zamijeni. Kada je došla do jednog stola za kojim je sjedela tročlana porodica, da uzme narudžbu, Flavien se iznenadila. Roditelji su rekli da će dječak jesti kod kuće, te je hrabra konobarica shvatila da se nešto loše dešava. Ubrzo je priijmetila da dječak ima ogrebotine i podlive na licu i rukama.

Vidjela sam da ima veliku ogrebotinu između obrva. Nekoliko minuta kasnije, uočila sam i modrice kod oka, tako da sam posumnjala da nešto nije u redu – ispričala je ova hrabra žena:

"Odlučila sam da napišem poruku: 'Da li ti treba pomoć' i stala sam iza njegovih roditelja, kako bi dječak mogao da mi odgovori. U početku je odmahivao glavom, da ne treba, a onda mi je dao znak da mu je ipak potrebna pomoć. Tada sam pozvala policiju i pitala ih za savjet."

Policija je brzo stigla u restoran, a ispostavilo se da je ovaj dječak godinama zlostavljan od svojih roditelja. Kod kuće su ga vezivali i ostavljali da visi naopačke. Prvo je uhapšen očuh djeteta, a ubrzo i majka, kada je otkriveno da je dječakovo cijelo tijelo u modricama i da je veoma neuhranjen, jer su ga izgladnjivali. Zajedno sa četvorogodišnjom sestrom, dječak je odveden u socijalnu službu.

"Da je gđica Carvalho šutila, vjerovatno dječak ne bi dugo ni živio", kazala je detektivka Erin Loler.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...