KREMLJ OTVORIO KARTE: "Upotrijebit ćemo nuklearno oružje AKO..."

Izjava Peskova dolazi usred zabrinutosti Zapada da bi tamošnji sukob mogao eskalirati u nuklearni rat.

  • Svijet

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 8

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u utorak da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje samo ako bude ugroženo njeno postojanje, izvijestila je novinska agencija Tass.

Izjava Peskova, gotovo četiri sedmice nakon što je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu, dolazi usred zabrinutosti Zapada da bi tamošnji sukob mogao eskalirati u nuklearni rat. Tass nije objavio druge pojedinosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti. U skladu s naredbom, rusko ministarstvo odbrane saopćilo je 28. februara da su njene nuklearne raketne snage te Sjeverna i Pacifička flota stavljene u pojačano borbeno dežurstvo, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Glavni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao je 14. marta: "Izgledi nuklearnog sukoba, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovno unutar područja mogućnosti."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...