VUKOTA GOVEDARICA O DODIKOVOJ VILI: "Neka se prisjeti posla vijeka sa ČEZ-om, možda se i sjeti koje godine je uzeo kredit..."

On je poručio da na kraju cijele priče kako je posao sa ČEZ-om posao vijeka, imali su sudsku presudu od preko 15 miliona KM koju je Elektroprivreda Republike Srpske morala da plati češkoj kompaniji. 

  • Politika

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 0

"Dodik ne može da se sjeti koje je godine podigao kredit kod Pavlović banke za vilu na Dedinju. Neka se prisjeti posla vijeka sa ČEZ-om, možda se i sjeti koje godine je uzeo kredit sa kojim je kupio vilu na Dedinju", poručio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a. 

"Sjećam se kao da je juče bilo, kada je tog 16. maja 2007. godine u Gacku potpisan ugovor sa ČEZ-om. Tog dana je Milorad Dodik u Gacko sletio helikopterom iz Beograda, a lokalnoj javnosti je poručeno da ih je pozdravio tadašnji predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica. Kasnije će se ispostaviti da je Dodik upravo tih dana postao vlasnik vile na Dedinju", istakao je Govedarica. 

Kao posljedica netransparentnog ugovora sa češkom energetskom grupacijom, kaže Govedarica, doći će do kolapsa na Banjalučkoj berzi a ogromnu štetu pretrpjet će mali akcionari RiTE Gacko.

"Rajo Ubiparip, tadašnji ministar energetike, naprasno će, navodno iz zdravstvenih razloga podnijeti ostavku i otići za Beograd. Bolje je prošao od načelnika opštine Gacko Milana Radmilovića koji je uhapšen i lišen slobode skoro 40 dana zbog navodnih malverzacija", podsjetio je Govedarica.  

On je poručio da će Radmilović kasnije biti oslobođen svake optužbe tako da je bilo lako pretpostaviti da su sa njegovim hapšenjem imali zadatak da prikriju štetnost ugovora koji je bio pripremljen za potpisivanje. 

"Već tada bahati Dodik mi je psovao majku kada sam ministra unutrašnjih poslova u Narodnoj skupštini pitao zbog čega je uhapšen načelnik opštine Gacko. Koliko mogu da se sjetim, mediji su pisali i to da je tadašnji direktor Novih elektrana Republike Srpske izvijesni Aleksandar Obradović, postao Dodikov komšija na Dedinju. Da podsjetim, 'Nove elektrane Republike Srpske' bila je firma u zajedničkom vlasništvu u kome su Česi imali većinski paket od 51%", rekao je član Predsjedništva SDS-a, navodi se u saopćenju SDS-a.

On je poručio da na kraju cijele priče kako je posao sa ČEZ-om posao vijeka, imali su sudsku presudu od preko 15 miliona KM koju je Elektroprivreda Republike Srpske morala da plati češkoj kompaniji. 

"Vrlo je jednostavno pretpostaviti da je u tom štetnom ugovoru sa ČEZ-om bilo svega i svačega a i za svakoga osim za poštenog čovjeka koji želi da živi od svog rada", zaključio je Govedarica. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...