ČAMDŽIĆ UPOZORAVA: "RTV Herceg-Bosne je Čovićeva oglasna ploča koja se dijelom nelegalno finansira iz budžeta općina..."

Zastupnik Naše stranke Mirsad Čamdžić poručuje da u Parlamentu treba zaustaviti etničku podjelu javnog servisa.

  • Mini market

  • 24. Mar. 2022  24. Mar. 2022

  • 2

Klub zastupnika HDZ-a tražit će na sljedećoj sjednici Parlamenta FBiH da se iz budžeta Federacije izdvoji 800.000 KM za Radioteleviziju Herceg-Bosne. Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke, smatra da podrška ovom amandmanu cementira medijsku podjelu zemlje.

"RTV HZHB je Čovićeva oglasna ploča koja se dijelom finansira, naravno nelegalno, iz budžeta onih općina u kojima je HDZ na vlasti. Na poziv Dragana Čovića, neke građanke i građani su se odazvali da svakog mjeseca jednom markom pretplate podrže njen rad.

Međutim, i to je malo za Čovićeve propagandne ambicije zbog čega sad želi posegnuti i u federalni budžet, a strahujemo da u kontekstu dogovora oko budžeta dobiju podršku i SDA.

To ne bi čudilo. Izetbegović bi time u potpunosti odmaknuo HDZ od FTV-a nad kojim će pokušati zagospodariti. Dodik već odavno ima RTRS, a BHRT je pred kolapsom zaslugom sve trojice.

Radi se o konačnoj medijskoj podjeli zemlje, a to znači i podjelu na tri javnosti koje se formiraju u totalnoj nezavisnosti jedna od druge i sa suprotstavljenim civilizacijskim pogledima na budućnost BiH.

Podrška televiziji čije ime ukazuje na njen sadržaj, bila bi etnička podjela javnog servisa i dodatni zamajac za podjelu zemlje", navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...