SCHOLZ UPOZORIO PUTINA: "Nemoj to učiniti!"

"Valuta plaćanja je dio ugovora i to je ono što vrijedi. Uglavnom piše u eurima ili dolarima", rekao je Scholz u Bruxellesu.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2022  24. Mar. 2022

  • 2

"Bilo kakva ruska upotreba hemijskog ili biološkog oružja u Ukrajini bila bi kršenje svih pravila, svih sporazuma i svih postojećih konvencija", rekao je njemački kancelar Olaf Scholz nakon vanrednog sastanka G7 u Bruxellesu. "Možemo samo reći: Nemoj to učiniti", upozorio je Putina.

Scholz je odlučno odbacio ruske navode da je Ukrajina razvijala hemijsko ili biološko oružje. Odbio je i zahtjev ruskog predsjednika Vladimira Putina da "neprijateljske" zemlje počnu plaćati ruski plin u rubljama.

"Valuta plaćanja je dio ugovora i to je ono što vrijedi. Uglavnom piše u eurima ili dolarima", rekao je Scholz u Bruxellesu.

Priznao je da je embargo na naftu i plin izostavljen iz zapadnih sankcija Rusiji, ali je rekao da je to učinjeno namjerno. "Bila je to vrlo svjesna odluka. Unija radi na daljnjim sankcijama", rekao je Scholz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...