JADRANKA KOSOR U NEVJERICI: „I sad ćemo opet gledati gospodina Čovića koji glasa protiv sankcija Rusiji, kako se slika na sastancima u Vladi u Zagrebu…“

Ne stišavaju se reakcije na skandalozan potez lidera HDZ-a Dragana Čovića i HDZ-ovih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 7

Svoj komentar na društvenim mrežama dala je i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

"I sad ćemo opet gledati gospodina Čovića koji glasa protiv sankcija Rusiji kako se slika na sastancima u Vladi u Zagrebu, u RH, članici EU koja je za sankcije zbog brutalne agresije na Ukrajinu. Kakvo providno jadno licemjerje", poručila je Kosor, te dodala:

„Nešto opet iz zavjetrine Bruxellesa Andrej Plenković zbori o dobrobiti BiH i kako će on tamo svima sve objasniti. Ne kaže hoće li se pohvaliti kolegama kako mu je jaran koji se divi jaranu negatoru genocida, a koji se stalno s njim konzultira, glasao protiv sankcija Rusiji“, poručila je Jadranka Kosor.

Podsjetimo, delegati HDZ-a BiH nisu podržali zaključke delegata Denisa Bećirovića (SDP BiH) kojima je od Vijeća ministara BiH zatraženo “potpuno usklađivanje politika, mjera i stavova sa zvaničnim stavovima EU o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu”.

“Nazočno 15, za šest, protiv sedam, suzdržano dvoje. Iz FBiH šest za, dva protiv, dva suzdržana. Republika Srpska pet protiv. Nema opće većine, prijedlog nije prošao”, saopćio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne slkupštine BiH Dragan Čović, nakon što su se delegati izjasnili o prijedlogu delegata Bećirovića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...