PONOĆNA SENZACIJA IZ FRANCUSKE: Ugrožen transfer Mbappea u Real Madrid, po napadača PSG-a kreću ljuti konkurenti...

Ugovor mu završava za tri mjeseca, a njegov prelazak kao slobodnog igrača tada u Real smatrao se riješenim. 

  • Sport

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 0

Francuski sportski dnevnik, pariski L'Equipe, sinoć je plasirao senzaciju.

"Barcelona ulazi u borbu za Mbappea", status je tvita objavljenog u spomenuto vrijeme, koji je naravno odmah izazvao ludnicu na društvenim mrežama. L'Equipe dodaje, da Mbappe, premda je sve dogovorio s Realom oko ljetnog prelaska tamo kao slobodan igrač "nije zatvorio vrata Barceloni".

alt

Spomenuti izvor dalje navodi: "PSG je obaviješten o želji Barcelone da od ljeta angažira njenog napadača. Barcelona je to napravila kako bi sve radila po pravilima. Prema pravilima FIFA-e, klub koji želi angažirati igrača drugog kluba u zadnjih šest mjeseci njegovog ugovora to može napraviti u izravnim pregovorima s njim, jedino prethodno o tome mora obavijestiti njegov klub."

L'Equipe navodi kako se očekuje da Mbappea sada kontaktira i Barcelonin trener Xavi, kako bi ga nagovorio na dolazak. Mladi (23) napadač je od ljeta 2017. do danas za PSG odigrao 208 utakmica te postigao 158 i namjestio 78 golova. Ugovor mu završava za tri mjeseca, a njegov prelazak kao slobodnog igrača tada u Real smatrao se riješenim. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...