JELENA TRIVIĆ OTKRILA RAZMJERE KATASTROFE: Sve je sistemski uništeno od aktuelne vlasti, dug zdravstvenog sistema Republike Srpske iznosi...

Ona je istakla da je jedno od tih suštinskih pitanja i oblast zdravstva.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 16

"Vjerujem da će svi oni koji žele dobro Republici Srpskoj, koji žele jaku RS, ekonomski stabilnu, da narod ovdje ostaje, rađa, gradi i stvara, podržati kandidate opozicije. A da bi smo to postigli, nakon izbora moramo stvarati pravnu državu, pobijediti i slomiti korumpirane političke elite koje su trenutno na vlasti, zatim se baviti svim suštinskim pitanjima koja zanimaju ljude, kao što su plate i penzije", rekla je potpredsjednica PDP-a i narodna poslanica Jelena Trivić tokom posjete Brčkom.

Ona je istakla da je jedno od tih suštinskih pitanja i oblast zdravstva.

"Zdravstvo je sistemski uništeno od aktuelne vlasti. Dug zdravstvenog sistema Republike Srpske je trenutno preko milijardu KM. U pandemiju virusa korona smo ušli sa slomljenim zdravstvom, a sada je još gore nego što je bilo. A sjećamo se obećanja mandatara, sada premijera, koji je u svom ekspozeu rekao da mu je cilj zaustavljanje krvarenja zdravstvenog sistema, misleći na dugove, ali taj dug stalno raste. Mi planiramo da reformišemo zdravstveni sistem i učinimo ga boljim za građane Republike Srpske", poručila je Trivić.

Govoreći o prognozama centralne banke vezano za inflaciju, Trivić je rekla da sama inflacija neće odraziti stvarnu percepciju i osjećaj kod ljudi.

"Osjećaj ljudi je jači, rast cijena se čini još višim nego što će to odraziti sama stopa inflacije, zato što smo siromašno društvo u kojem narod najveći dio svog dohotka troši na osnovne namirnice, a upravo su one, uz energente, najviše poskupile. A onom koji narodu poručuje 'Manje se vozajte', rekla bih da malo izađe iz helikoptera, spusti se u narod, vidi kako žive, pa da onda možda da i neku smislenu izjavu", rekla je Trivić.

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak, koji je takođe posjetio Brčko, istakao je da je SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH drugi put glasao protiv smanjenja cijene goriva.

"I onda još kažu da narod puno vozi auta, a kada su usvajali akcize besramno su poručivali da treba da stegne kaiš. Možda se njihovi tajkuni pretjerano vozikaju i paradiraju u svojim mercedesima i audijima, ali običan čovjek već uveliko štedi i računa kako da izgura do kraja mjeseca. Ovakve bahate izjave podsjećaju na ponašanje svakog autokrate pred političkim krajem, kada je sve više udaljen od svakodnevnog života, kada ga čak i narod nervira, što je zadnja faza prije nego što ga isti taj narod otjera sa vlasti", rekao je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...