JOHANN SATTLER, ŠEF DELEGACIJE EU U BiH: "Jučer razočaravajući dan u parlamentima. Zahtjevi za status kandidata za EU uz glasanje protiv..."

Na federalnom parlametnu pak, usvojen je Zakon o ograničenoj upotrebi duhana i duhanskih proizvoda, ali će zbog različitih tekstova usvojenih u dva doma Parlamenta FBiH, sačekati na finalno potvrđivanje.

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 16

Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH razočaran je jučerašnjim sjednicama i (ne)donesenim odlukama i izmjenama Zakona. Na svom Twitter profilu je napisao: "Jučer razočaravajući dan u parlamentima. Zahtjevi za status kandidata za EU uz glasanje protiv ključnih reformi vladavine prava. Neusklađivanje s mjerama EU protiv Rusije. I izmijenjena zabrana pušenja koja se zapravo ne primjenjuje. Još jedan dan propuštenih prilika".

Sattler: Razočaravujući dan u parlamentima

Podsjećamo, jučer su u državnom Domu naroda "pale" izmjene i dopune zakona o akcizama, stopi PDV-a, ali i uvođenju sankcija protiv Rusije, uglavnom zbog glasova SNSD-a, ali i HDZ-a. 

Na federalnom parlamentu usvojen je Zakon o ograničenoj upotrebi duhana i duhanskih proizvoda, ali će zbog različitih tekstova usvojenih u dva doma Parlamenta FBiH, sačekati na finalno potvrđivanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...