BRZ I UKUSAN RECEPT: Goveđi gulaš s krompirom

Priprema u nekoliko jednostavnih koraka.

  • Gastro

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 0

Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako goveđi.

Čini se da svako ima svoj način pripreme ovog ukusnog jela.

Mnogi dodaju različito povrće i začine, a ovo je jednostavan recept za goveđi gulaš s krompirom, mrkvom i lukom.

SASTOJCI: 

2 kašike masti ili ulja

400 g junetine, narezane na krupnije kockice

400 g krompira, narezanog na kockice

200 g mrkve

200 g luka

200 g paradajza u konzervi, narezanog na kockice

2 češnja bijelog luka

1,5 kašičica soli

kašičica slatke crvene paprike

biber 

4 šoljice goveđeg temeljca (Ili vode)

lovorov list

PRIPREMA:

1. Povrće usitni; krompir i mrkvu nareži na kockice, a luk, bijeli luk i paradajz sitno nasjeckaj.

2. U velikom loncu zagrij ulje, dodaj nasjeckani luk, a zatim i ostalo povrće narezano na kockice. 

3. Dinstaj povrće 10 minuta, a zatim dodaj meso narezano na krupnije kocke te nastavi dinstati narednih 15 minuta. 

4. Dodaj paradajz, začine i jednu šoljicu (2,5 dcl) temeljca te dinstaj 15 minuta. 

5. Postepeno dodaj preostali temeljac.

6. Promiješaj i zakuhaj, poklopi lonac, a zatim gulaš kuhaj na laganoj vatri oko 1 ½  do 2 sata ili dok meso ne omekša, a saft ne postane kremast i gust. 

7. Posluži toplo i uživaj. 

Prijatno! :) 

(Gastro.24sata.hr)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...