Estrada
ČOLINA KĆERKA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: U nikad izazovnijem izdanju, svi gledali u njen ubitačan dekolte (FOTO)
Prije 15 min0
Priprema u nekoliko jednostavnih koraka.
Gastro
25. Mar. 2022 25. Mar. 2022
0
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako goveđi.
Čini se da svako ima svoj način pripreme ovog ukusnog jela.
Mnogi dodaju različito povrće i začine, a ovo je jednostavan recept za goveđi gulaš s krompirom, mrkvom i lukom.
2 kašike masti ili ulja
400 g junetine, narezane na krupnije kockice
400 g krompira, narezanog na kockice
200 g mrkve
200 g luka
200 g paradajza u konzervi, narezanog na kockice
2 češnja bijelog luka
1,5 kašičica soli
kašičica slatke crvene paprike
biber
4 šoljice goveđeg temeljca (Ili vode)
lovorov list
1. Povrće usitni; krompir i mrkvu nareži na kockice, a luk, bijeli luk i paradajz sitno nasjeckaj.
2. U velikom loncu zagrij ulje, dodaj nasjeckani luk, a zatim i ostalo povrće narezano na kockice.
3. Dinstaj povrće 10 minuta, a zatim dodaj meso narezano na krupnije kocke te nastavi dinstati narednih 15 minuta.
4. Dodaj paradajz, začine i jednu šoljicu (2,5 dcl) temeljca te dinstaj 15 minuta.
5. Postepeno dodaj preostali temeljac.
6. Promiješaj i zakuhaj, poklopi lonac, a zatim gulaš kuhaj na laganoj vatri oko 1 ½ do 2 sata ili dok meso ne omekša, a saft ne postane kremast i gust.
7. Posluži toplo i uživaj.
Prijatno! :)
(Gastro.24sata.hr)
Estrada
ČOLINA KĆERKA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: U nikad izazovnijem izdanju, svi gledali u njen ubitačan dekolte (FOTO)
Prije 15 min0
Evropa
MILIJARDE STIŽU U NJEMAČKU, POLITIČARI EUFORIČNI, ALI STRUČNJACI NISU SRETNI: "Pogledajte odakle stiže novac. Teško ćemo se izvući iz toga"
Prije 16 min0
Evropa
UDARAC KOJI ĆE ZABOLJETI PUTINA: Razoren glavni ruski naftni terminal. Uništena četiri lansera S-400, radari... (VIDEO)
Prije 22 min0
Hronika
UHAPŠENI U AKCIJI "BERETKA": Određen im jednomjesečni pritvor
Prije 25 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.