ADIS AHMETOVIĆ: "Moramo spriječiti dalje destabiliziranje Bosne i Hercegovine"

"Stabilnost i budućnost Evrope mogu se osigurati samo jakom, demokratskom jugoistočnom Evropom".

  • Politika

  • 25. Mar. 2022  

  • 2

"Važan je i podjednako neophodan znak činjenica da se njemački Bundestag na 30. godišnjicu početka rata u Bosni i Hercegovini bavi aktuelnom situacijom na zapadnom Balkanu", kaže u izjavi za Politicki.ba Adis Ahmetović. specijalni izaslanik poslaničke grupacije Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) u Bundestagu za zapadni Balkan.

On je potvrdio da je inicijator rasprave u njemačkom parlamentu o stanju u BiH.

Rasprava će se obaviti 6. aprila, na 30. godišnjicu početla napada srbijanskih snaga na Sarajevo.

"Stabilnost i budućnost Evrope mogu se osigurati samo jakom, demokratskom jugoistočnom Evropom.

"U vrijeme kada Rusija, zajedno s dijelovima političke elite u Bosni i Hercegovini, također pokušava potkopati Dejtonski mirovni sporazum na ovim prostorima, posebno mi u Njemačkoj moramo ispuniti svoju odgovornost i spriječiti dalje pokušaje destabilizacije", kaže Ahmetović za Politicki.ba.

Rasprava u Bundestagu trebala bi početi oko 16 sati, 6. aprila.

Njoj će prisustvovati i nekadašnji visoki predstavnici Christian Schwatz-Schilling i Valentin Inzko.

Ahmetović se u izjavi za naš portal zahvalio i svom stranačkom kolegi - poslaniku SPD-a Josipu Juratoviću, koji je podržao temu o kojoj će se raspravljati u Bundestagu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...