RUSKI POLITIČAR PREDLAŽE “DENACIFIKACIJU” JOŠ ŠEST DRŽAVA: Četiri članice NATO-a

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je invaziju na Ukrajinu ustvrdivši da tu zemlju treba “denacifikovati” i “demilitarizovati”.

  • Svijet

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 11

Sergej Savostjanov, član ruske Komunističke partije i zastupnik lokalne skupštine šire moskovske regije, jučer je na sjednici skupštine predložio da Rusija "denacifikuje" još šest zemalja - Kazahstan i Moldaviju, te četiri članice NATO-a: Poljsku, Litvaniju, Latviju i Estoniju.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je invaziju na Ukrajinu ustvrdivši da tu zemlju treba “denacifikovati” i “demilitarizovati”.

Treba istaći i da je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij jevrejskog porijekla, a preci su mu ubijeni u Holokaustu. O tome je govorio i američki predsjednik Joe Biden, prenosi N1.

A kako tačno Moskva provodi “denacifikaciju” Ukrajine govori i podatak da su Rusi prošle sedmice u granatiranju Harkova ubili muškarca starog 96 godina, koji je preživio četiri nacistička koncentracijska logora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...