DODIK JE DOBIO CRVENI KARTON: Vučićev favorit u Banjoj Luci je Nenad Stevandić!

Stevandić je naglo dobio iznimno veliki prostor u srbijanskim medijima pod kontrolom Vučića, što je na koncu rezultiralo svečanim potpisivanjem Protokola o saradnji US-a i SNS-a. 

  • Mini market

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 8

Partija Ujedinjena Srpske koju predvodi Nenad Stevandić, aktivno se uključila u predizornu kampanju Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, čime je dodatno potvrđena teza da je Stevendić novi favorit Beograda u Banjoj Luci. 

Paralelno sa hlađenjem odnosa između Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, koje je izazvano različitim viđenjima uzroka i posljedica političke krize u BiH u režiji Dodika, počelo je približavanje Aleksandra Vučića i Nenada Stevadića, koga su mnogi vidjeli kao novog favorita Beograda u Banjoj Luci. 

Stevandić je naglo dobio iznimno veliki prostor u srbijanskim medijima pod kontrolom Vučića, što je na koncu rezultiralo svečanim potpisivanjem Protokola o saradnji US-a i SNS-a. 

Kao rezultat sve bolji međustranačkih osnosa, Stevandićeva stranka jučer je prepunoj sali "Kombank dvorane" u Beogradu održala svečanu, proširenu sjednicu Glavnog odbora, kojoj je prisustvovao i Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Republike Srbije i lični izaslanik Aleksandra Vučića. 

Proširena sjednica Glavnog odbora US u Beogradu (Foto: US)

Osim Selakovića, sjednici su prisustvovali i drugi, brojni zvaničnici Vučićevog SNS-a, kao i mnogobrojni gosti iz političkog, društvenog i kulturnog života Srbije. 

"Srbija kad ima, ona nije srećna dok ne podijeli ono što ima sa drugima, da zajedno napredujemo. Srbija poštuje druge zemlje, ali voli Republiku Srpsku, mi pričamo istim jezikom, imamo istu slavnu istoriju i kulturu, zajedno se radujemo, ali zajedno i tugujemo. Proživjeli smo mnogo toga, ali, živiće srpski narod", izjavio je u obraćanju Selaković i dodao da je ponosan što su Ujedinjena Srpska i Srpska Napredna Stranka potpisale protokol o saradnji, koji, kako kaže, uveliko pokazuje svoje rezultate. 

altNikola Selaković na proširenoj sjednici Glavnog odbora US u Beogradu (Foto: US)

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, izjavio je da saradnja Republike Srpske i Srbije rasterećuje srpski narod strahova da neće moći da se razvija i brani. 

"Sa predsjednikom Vučićem na čelu Srbije, Republika Srpska nikad nije dobijala opomene, već samo pomoć i saradnju. Želimo da se ta zajednička saradnja nastavi, da imamo još puno zajedničkih sjednica. Mora se znati šta je predsjednik Vučić uradio do sad za Republiku Srpsku, nešto što ni jedan ni vladar ni predsjednik Srbije nisu uradili. Nikakve nas granice neće zaustaviti da širimo zajedničku poruku mira, stabilnosti i zajedničkog napretka", izjavio je Stevandić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...