ALEKSANDAR VUČIĆ SVE VIŠE GUBI KONTROLU: Njegovi batinaši napali opozicione političare i okupljene građane (VIDEO)

Nakon provokacija, naprednjački batinaši su napali aktiviste SSP-a.

  • Regija

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 0

"Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Njemačkoj tridesetih godina prošlog vijeka", kaže lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nakon sukoba na pijaci u Boleču, kada su naprednjaci napali aktiviste SSP-a, piše Direktno.rs.

Današnjem predstavljanju SSP-a na štandu na pijaci u Boleču, prisustvovao je i Dragan Đilas, a nakon njegovog odlaska došlo je do sukoba.

"Nakon provokacija, naprednjački batinaši su napali aktiviste SSP-a", saopćeno je iz te stranke.

Objavljen je i snimak događaja na kojem se vidi žestok okršaj dvije grupe aktivista, koji počinje nasrtanjem pripadnika Srpske napredne stranke.

Tim povodom Đilas za Nova.rs kaže da su jednog od aktivista SSP naknadno jurili po pijaci kako bi mu razbili telefon sa snimcima.

"Dok sam bio u Boleču, nije bilo nikakvih problema ni provokacija ni sa jedne strane. Štaviše, sa jedinim građaninom koji nas je vrijeđao sam razgovarao pokušavajući da ga ubijedim da nije pristojno koristiti takve riječi. Poslije mog odlaska, krenuo je napad na naše preostale aktiviste, a jednog od njih, koji je snimao događaj su čak jurili po pijaci ne bi li mu razbili telefon. Sve to se jasno vidi na snimcima", rekao je Đilas i dodao:

"Još jednom se pokazalo ko širi agresiju, ko mrzi, ko u napadu panike zbog nemanja podrške pribjegava batinaškim metodama. Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Njemačkoj tridesetih godina prošlog vijeka. Ne očekujem reakciju Vulinove policije, ali vam garantujem da će policija u oslobođenoj Srbiji već za mjesec dana procesuirati i ovo i mnoga druga slična dešavanja širom Srbije".

U međuvremenu je na Twitteru reagovala i premijerka Ana Brnabić, koja je pozvala aktiviste SNS-a da ne reaguju na provokacije i da nastave sa "čistom kampanjom". Na pitanje da prokomentriše premijerkine reči, lider SSP-a kaže:

"Izjavu Ane Brnabić ne mogu da komentarišem jer je nemoguće razumjeti šta ona govori niti mogu da slijedim njen tok misli, koji često nailazi na logičke prepreke", navodi Đilas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...