GOLI U SEDLARU: Pogledajte kadar iz filma u kojem oskarovac Kevin Spacey izgovara mudre državničke misli Franje Tuđmana (VIDEO)

Kevin Spacey u posljednje vrijeme nije bio angažiran u filmskoj industriji i njegov dolazak u Zagreb krajem prošle godine je zbog toga izazvao veliku pažnju i znatiželju ne samo u Hrvatskoj, nego i među ljubiteljima filma u cijelom svijetu.

  • Kultura

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 3

U javnost su procurili prvi kadrovi dokumentarno-igranog filma o hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu redatelja Jakova Sedlara. U filmu pokojnog Tuđmana glumi Kevin Spacey, kontroverzni američki glumac, dobitnik Oscara koji je posljednjih godina u ozbiljnim ličnim, profesionalnim, i finansijskim problemima nakon što je otkriveno da je seksualno zlostavljao mlade glumce. 

Zbog toga je skandala prekinuto snimanje uspješne televizijske serije "House of cards" u kojoj je Spacey igrao glavnu ulogu nakon čega je glumac presudom suda morao producentima platiti čak 27 miliona dolara.

Kevin Spacey u posljednje vrijeme nije bio angažiran u filmskoj industriji i njegov dolazak u Zagreb krajem prošle godine je zbog toga izazvao veliku pažnju i znatiželju ne samo u Hrvatskoj, nego i među ljubiteljima filma u cijelom svijetu.

Tokom boravka u Zagrebu slavni glumac je medijima govorio kako poštuje državničku mudrost i vizionarstvo Franje Tuđmana i nije krio zadovoljstvo što će na filmskom platnu oživjeti njegovu ličnost. Reditelj Sedlar je tvrdio kako se Spacey dugo pripremao za ovu ulogu, čitao Tuđmanove knjige i gleoao filmove o njemu te da će njegovo ime otvoriti filmu vrata brojnih kina širom svijeta.

Film Jakova Sedlara o Franji Tuđmanu sa Kevinom Spaceyem u glavnoj ulozi bit će premijerno prikazan 15. maja na stotu godišnjicu rođenja prvog hrvatskog demokratski izabranog predsjednika.   

 

("SB")    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...