Auto
NEVJEROVATNO: Sipao gorivo na benzinskoj pumpi pa krenuo na put, a onda se nakon 300 kilometara uhvatio za glavu...
Prije 12 min0
(...) juneću supu da domaćom testeninom ili knedlama.
Gastro
29. Mar. 2022 29. Mar. 2022
0
Za supu:
1 kg junećeg mesa sa koskom
glavica crnog luka
so
suhi začin
biber
lišće peršuna
Za rezance:
malo brašna
jaje
so
Za knedle::
veće jaje
4 kašike griza
kašika ulja
na vrh noža praška za pecivo
1. Dakle, 1kg junečeg mesa od grudi oprati, staviti u lonac, naliti hladnom vodom i još rano ujutro pristaviti.
2. Glavicu crnog luka u ljusci zapeći na štednjaku i dodati supi.
3. Posoliti supu, a po ukusu može se dodati kriška slatkog kupusa, čehnju bijelog luka i nekoliko zrna krupnog bibera.
4. Ostaviti supu da vri, sve dok meso ne bude kuhano. Supa ne smije na štednjaku naglo da vri, jer od tihog vrenja zavisi dobar okus supe.
5. Neke domaćice skidaju pjenu sa supe, tj. bjelančevinu, a druge smatraju da tako supa gubi od svoje jačine.
6. U svakom slučaju, kada se sa supe skloni pjena, bit će bistrija, a to je neobično važno za sve one koji polažu ne samo na ukus, već i na izgled supe.
7. Gotovu supu treba izmaći na kraj štednjaka, da se dobro staloži.
8. Zatim je pažljivo procijediti kroz cjediljku za supu, ali ne cijediti supu iz lonca do kraja, jer će ostatak poslužiti mesu, koje ostaje u loncu, da se ne osuši do upotrebe.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Auto
NEVJEROVATNO: Sipao gorivo na benzinskoj pumpi pa krenuo na put, a onda se nakon 300 kilometara uhvatio za glavu...
Prije 12 min0
Zdravlje
STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ove svakodnevne navike mogle bi oštetiti vaš vid, a da toga niste ni svjesni...
Prije 24 min0
Ekonomija
ODOŠE I MAĐARI: Kontroverzni biznismen se povukao iz milionskog projekta u Republici Srpskoj, sve ukazuje na mutne rabote...
Prije 38 min0
Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ RUSIJE: Dronovima napadnut grad u blizini Moskve, odjekuju eksplozije...
Prije 46 min0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
KONAČNO PETAK: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
18. Jul. 20250
Gastro
BRZI LJETNI RUČAK: Napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
19. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.