Estrada
ČOLINA KĆERKA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: U nikad izazovnijem izdanju, svi gledali u njen ubitačan dekolte (FOTO)
Prije 18 min0
(...) juneću supu da domaćom testeninom ili knedlama.
Gastro
29. Mar. 2022 29. Mar. 2022
0
Za supu:
1 kg junećeg mesa sa koskom
glavica crnog luka
so
suhi začin
biber
lišće peršuna
Za rezance:
malo brašna
jaje
so
Za knedle::
veće jaje
4 kašike griza
kašika ulja
na vrh noža praška za pecivo
1. Dakle, 1kg junečeg mesa od grudi oprati, staviti u lonac, naliti hladnom vodom i još rano ujutro pristaviti.
2. Glavicu crnog luka u ljusci zapeći na štednjaku i dodati supi.
3. Posoliti supu, a po ukusu može se dodati kriška slatkog kupusa, čehnju bijelog luka i nekoliko zrna krupnog bibera.
4. Ostaviti supu da vri, sve dok meso ne bude kuhano. Supa ne smije na štednjaku naglo da vri, jer od tihog vrenja zavisi dobar okus supe.
5. Neke domaćice skidaju pjenu sa supe, tj. bjelančevinu, a druge smatraju da tako supa gubi od svoje jačine.
6. U svakom slučaju, kada se sa supe skloni pjena, bit će bistrija, a to je neobično važno za sve one koji polažu ne samo na ukus, već i na izgled supe.
7. Gotovu supu treba izmaći na kraj štednjaka, da se dobro staloži.
8. Zatim je pažljivo procijediti kroz cjediljku za supu, ali ne cijediti supu iz lonca do kraja, jer će ostatak poslužiti mesu, koje ostaje u loncu, da se ne osuši do upotrebe.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Estrada
ČOLINA KĆERKA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: U nikad izazovnijem izdanju, svi gledali u njen ubitačan dekolte (FOTO)
Prije 18 min0
Evropa
MILIJARDE STIŽU U NJEMAČKU, POLITIČARI EUFORIČNI, ALI STRUČNJACI NISU SRETNI: "Pogledajte odakle stiže novac. Teško ćemo se izvući iz toga"
Prije 20 min0
Evropa
UDARAC KOJI ĆE ZABOLJETI PUTINA: Razoren glavni ruski naftni terminal. Uništena četiri lansera S-400, radari... (VIDEO)
Prije 25 min0
Hronika
UHAPŠENI U AKCIJI "BERETKA": Određen im jednomjesečni pritvor
Prije 29 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.