GLASNOGOVORNIK MUP-a KANTONA SARAJEVO MIRZA HADŽIABDIĆ: "Zahtjev za naš angažman u akciji 'Posrednik' nije dostavljen na vrijeme"

"Zapravo radi se o tome da zahtjev za naš angažman nije dostavljen na vrijeme. To je jako važno naročito uzimajući u obzir druge aktivnosti. Kada god zahtjev bude dostavljen na vrijeme mi odgovorimo pozitivno”, rekao je za N1 Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

  • Hronika

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Pripadnici SIPA-e provode akciju ''Posrednik'' na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze, te od jutros vrše pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, na više lokacija. Kako nezvanično saznajemo, radi se o akciji povezanoj sa izdavanjem lažnih potvrda o vakcinaciji. U ovoj akciji ne učestvuju pripadnici MUP-a KS odnosno krim-tehničari i patrole za osiguravanje mjesta. Iz MUP-a KS opovrgavaju medijske tvrdnje da su odbili dati na raspolaganje svoje kapacitete i učestvovati u akciji.

”To nije tačno. Zapravo radi se o tome da zahtjev za naš angažman nije dostavljen na vrijeme. To je jako važno naročito uzimajući u obzir druge aktivnosti. Kada god zahtjev bude dostavljen na vrijeme mi odgovorimo pozitivno”, rekao je za N1 Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Podsjećamo, pretresi se vrše u cilju dokumentovanja krivičnih djela „Udruživanje radi činjenjenja krivičnih djela“, „Primanje dara ili drugih oblika koristi“, „Davanje dara ili drugih oblika koristi“, „Davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem“, „Krivotvorenje isprave“, „Sprečavanje dokazivanja“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Davanje lažnog iskaza“ i „Krivotvorenje službene isprave“, propisnih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se vrše po nalozima Općinskog suda u Sarajevu, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...