EDIN FORTO UGOSTIO NOVOG NJEMAČKOG IZASLANIKA ZA ZAPADNI BALKAN: Oktobarski izbori u fokusu razgovora

Izaslanika Sarrazina interesirao je premijerov stav o različitim aspektima donošenja zakona, pregovora i drugih političkih okolnosti vezanih za ovu tematiku.

  • Politika

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 1

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarao je danas s Manuelom Sarrazinom, novim njemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan i ambasadoricom Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber.

Ovo je prva zvanična Sarrazinova posjeta BiH, nakon što ga je ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock prilikom nedavne posjete našoj državi predstavila kao specijalnog izaslanika.

U fokusu razgovora bilo je izborno zakonodavstvo i oktobarski izbori. Izaslanika Sarrazina interesirao je premijerov stav o različitim aspektima donošenja zakona, pregovora i drugih političkih okolnosti vezanih za ovu tematiku.

Premijer Forto ovom prilikom je potcrtao kako je održavanje pravičnih, slobodnih i nekompromitovanih izbora osnovni preduslov za sve dalje korake. Kako je kazao, to je jedini način da se uspostave organi vlasti koji imaju kredibilitet da donosu odluke od važnosti za ustavno, političko i drugo uređenje BiH.

Naglasio je kako je neophodno da predstavnici međunarodne zajednice prestanu kao partnere tretirati neevropske političare u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...