AFERA ZA AFEROM TRESU REPUBLIKU SRPSKU: Dodik poručuje - "Ja tražim od Lukača da..." (VIDEO)

Da li će odustati od prenosa nadležnosti sa BiH na entitet, da li će smijeniti Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, te kad se može očekivati povećanje penzija i plata u ovom bh. entitetu, odgovorio je za N1 član Predsjedništva BiH i lider SDSD-a Milorad Dodik.

  • Politika

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 2

Sa ministrom Lukačem, tvrdi, ima dobar odnos, kao i sa svim ljudima.

“Smjena je stvar, ako dođe do rekonstrukcije Vlade. I stalno se o tome priča. Imamo izbore koji dolaze brzo. Ljudi su u mandatima. Ja tražim od Lukača da radi svoj posao do kraja. I ovo zlo koje nas je zadesilo da se obračunamo s tim kriminalom do kraja”, rekao je, dodajući da će zaustaviti kriminal, te da niko nije državu pobijedio.

Kako je poznato, Skupština RS izglasala je zaključke o prenosu nadležnosti sa BiH na entitet, a da li je on odustao, pitali smo ga.

“Mi smo na Skupštini donijeli određene zakone. Ti zaključci su aktuelni i Vlada je donijela zadatak da napravi operativni plan. NSRS nigdje nije odlučila da li se povlači iz procesa i u tom pogledu ćemo nastaviti da radimo ono što je NSRS uradila i u to niko ne treba da sumnja”, podcrtao je.

Tužilaštvo BiH je saslušalo nekoliko političara u predmetu ‘napad na ustavni poredak’, a Dodik, navodi, nije bio kontaktiran.

Osvrnuo se i na nedavne izjave da od 1. maja ide povećanje penzija i socijalnih davanja u RS. Rekao je i da se povećanje plata očekuje od 1. avgusta.

“Idemo i sa povećavanjem davanja realnom sektoru kako bi oni povećali platu radnicima. Vjerujemo da možemo da dođemo do kraja godine da 600 eura bude prosječna plata u RS“, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...