POLITIČKA KRIZA U GRADU POD MARJANOM: Gradonačelnik i njegov zamjenik podnijeli ostavke

"Split ide na nove izbore. Novi izbori će biti referendum o smjeru prošlosti i smjeru budućnosti, o redu i neredu. Ivošević nije teret, on je nosio teret bivše vlasti i ja se njega ne odričem. Jedan verbalni gaf ne može odrediti njegov posao. Na nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim", izjavio je Puljak.

  • Regija

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 0

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnijeli su ostavke na svoje dužnosti. Puljak je to potvrdio na konferenciji za novinare, piše Jutarnji list.

"Split ide na nove izbore. Novi izbori će biti referendum o smjeru prošlosti i smjeru budućnosti, o redu i neredu. Ivošević nije teret, on je nosio teret bivše vlasti i ja se njega ne odričem. Jedan verbalni gaf ne može odrediti njegov posao. Na nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim", izjavio je Puljak.

"Zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji. Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika", rekao je Puljak.

"Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv. Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građana ne bojim i ja ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana i ja sam siguran da je imam i sada", istaknuo je Puljak.

"Dogradonačelnik nije niti ukrao niti lagao niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili ne. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Je li istina da je neprimjereno komunicirao? Je, i to nismo opravdavali", poručuje Puljak.

"Bolje izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele. Troškovi tih izbora su minimlani i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda", izjavio je Puljak.

Kaže kako će uoči izbora razgovarati sa svim partnerima.

"Meni je žao što su okrenuli leđa Ivoševiću bez da su utvrđene sve činjenice, ali mi ćemo i dalje razgovarati s njima i vidjet ćemo jesu li za to da ovi izbori pokažu kakav Split građani žele i žele li oni novu ili staru politiku HDZ-a", poručio je Puljak.

Rekao je i kako se ponovno kandidirati jer želi građanima dati mogućnost da izaberu žele li novu politiku.

"Mi ćemo se prepustiti sada u ruke građana da nam daju povjerenje da upravljamo Splitom u smjeru koji smo zacrtali. Mi smo napravili stvari koje nitko nikad nije", poručio je.

Pred novinare je potom stao Bojan Ivošević. Nije želio komentirati optužnicu koju je podignuo ODO jer je riječ o pravnoj stvari koja je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...