POČEO RAMAZAN, I SEBIJA IZETBEGOVIĆ ČESTITALA: 'Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri...'

Sebija Izetbegović, uz prigodnu fotografiju sa suprugom Bakirom, uputila je nekoliko riječi povodom Ramazana

  • Društvo

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 5

Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Sa zalaskom Sunca večeras je počeo ramazan, najvažniji mjesec u životu muslimana.

Večeras se klanja i prvi teravih-namaz, dok će sutra biti prvi dan posta. U Sarajevu je, tradicionalno, pucnjem topa sa Žute tabije obilježen početak najsvetijeg mjeseca.

Ramazan je najodabraniji mjesec u islamu, a prema vjerovanju, sva dobra djela učinjena u njemu, višestruko se množe. Ovo je mjesec u kojem se nalazi i najsvetija noć – Lejletu-l-kadr, u kojoj je počela objava Kur'ana, ali i mjesec na čiji se 17. dan odvila bitka na Bedru, jedna od najvažnijih bitaka u historiji islama.

Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja je uz prigodnu fotografiju sa suprugom Bakirom, uputila nekoliko riječi: 

"Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri. U zdravlju i rahatluku da ispostimo Ramazan i učvrstimo svoju vjeru. Amin".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...