OVO JE SIN ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Svira klavir, trenira hokej, strah i trepet je u Bjelorusiji (VIDEO)

Veoma je zanimljiv medijima, jer se o njemu ne zna mnogo, kao ni o ženi koja ga je rodila.

  • Svijet

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 2

Sin Aleksandra Lukašenka je sa svojih 17 godina u Bjelorusiji proglašen za najpoželjnijeg neženju -  on svira klavir, trenira hokej i tečno govori ruski i engleski.

Za Lukašenkovog sina Nikolaja službeno se saznalo tek za njegov četvrti rođendan, a do tada je bio najstrože čuvana tajna. Tada je njegov otac Aleksandar odlučio:

"Kolja će biti moj nasljednik!".

U više navrata je Lukašenko isticao da je Nikolaj budući vođa Bjelorusije koga je "oblikovao sve ove godine".

Od tog prvog pojavljivanja Nikolaj se ne razdvaja od svog oca, pojavljuje se na svim službenim posjetama. Viđen je u javnosti obučen u vojnu uniformu, ali i u odijelu tokom posjete zgradi UN-a na Ist Riveru tik uz Si Đipinga, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana.

U pratnji svog oca nalazio se i u društvu Baracka Obame, u Vatikanu sa papom Benediktom, ali i papom Franjom.

Veoma je zanimljiv medijima, jer se o njemu ne zna mnogo, kao ni o ženi koja ga je rodila. Nikolajevo odrastanje obavijeno je velom tajni, a kako upućenim izvori navode majka Nikolaja je navodno je Irina Abeljskaja, endokrinolog i nekadašnja lična doktorka bjeloruskog predsjednika, ali to nikada nije službeno potvrđeno.

Ona je naučnica, a živi u raskošnoj vili u elitnom naselju Drozdi, prenosi "Mondo.rs".

Plavokosi tinejdžer Nikolaj, kojeg odmila zovu Kolja, danas je "strah i trepet Bjelorusije", pisali su zapadni mediji, a cijeli svijet je vidio snimak, tada petnaestogodišnjaka, kako u helikopteru nadlijeće demonstrante u Minsku. Nikolaj je snimljen kako razjarene demonstrante nadlijeće helikopterom, odjeven u taktičku uniformu bjeloruskih vojnih snaga, poput elitnih komandosa.

Često ga nazivaju "dečkom sa zlatnim pištoljem" jer mu je, tadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev jedan takav pištolj dao na poklon kada je imao samo sedam godina.

Jermenski milijarder, vlasnik destilerije konjaka Ararat, poklonio mu je bure od 50 litara koje bi trebao da otvori na njegovoj svadbi, ali i dva bijela (albino) lava koja su se čuvala u minskom zoološkom vrtu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...