BRITANSKI MEDIJI PIŠU O "SINU VJETRA": Mohamed Salah karijeru će završiti u...

Salah je u Liverpool stigao u ljeto 2017. godine iz Rome. Za Liverpool je odigrao 240 utakmica te zabio 153 gola u 57 asistencija. Osvojio je Ligu prvaka 2019. te naslov engleskog prvaka 2020. godine.

  • Sport

  • 03. Apr. 2022  

  • 0

Liveropp je jučer u 31. kolu Premier lige pobijedio Watford 2:0 i nastavio mrtvu utrku s Manchester Cityjem za naslov prvaka. Kloppova ekipa je do pobjede došla golom Dioga Jote u 22. te Fabinha u 89. minuti iz penala, a Mohameda Salaha je u 69. minuti zamijenio Sadio Mane.

Osim naslova prvaka, glavna tema među navijačima Liverpoola je Egipćanin i njegov ugovor s klubom. Salahu aktuelni ugovor ističe u ljeto sljedeće godine, a Egipćanin već mjesecima pregovara s Liverpoolom. Engleski mediji pisali su da je Egipćanin tražio plaću od 30 miliona eura po sezoni, što klub nije bio spreman ponuditi.

To su čuli u Barceloni i Juventusu koji su ga navodno željeli namamiti iz Premier lige, ali Daily Mail je danas objavio da je 29-godišnji Salah popustio u svojim zahtjevima te da će uskoro potpisati novi ugovor i konačno završiti tu priču.

"Salah je u decembru odbio ponudu kluba od 23 miliona eura po sezoni. Tražio je puno više, ali je sad popustio i potpisat će ugovor. Klub će mu ponuditi ugovor na tri godine s opcijom produljenja na još jednu sezonu, što znači da bi Salah na Anfieldu mogao završiti karijeru", piše Daily Mail i dodaje:

"Iako se nije uspio dogovoriti ranije oko ugovora, Egipćanin uživa u Liverpoolu koji ga je iskreno tješio nakon dva teška poraza koja je u zadnja dva mjeseca doživio s reprezentacijom. Navijači ga obožavaju, on voli njih i sve je izvjesnije da ostaje u klubu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...