SRBIJANSKA POLICIJA GRBOVIĆU POSLIJE NAPADA: "Pa što se nisi bolje zaštitio"

Prema njegovim riječima, policija koja je došla na lice mjesta bila je "izuzetno neprofesionalna, kasnili su pola sata i nisu smjeli da uđu u stranačke prostorije Srpske napredne stranke".

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 0

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović koji je nakon ukazivanja na izborne neregularnosti, napadnut danas ispred mjesnog odbora Srpske napredne stranke, započeo je u 15.45 sati konferenciju za novinare ispred Republičke izborne komisije Srbije na kojoj će govoriti o detaljima napada i daljim potezima, javlja Nova.rs.

"Jutros oko pola 11, nakon što sam završio svoje glasanje, naletio sam na tri mlađa muškarca koji nose paralelni birački spisak. Na moje pitanje šta to rade, otvoreno su mi rekli da nose paralelni birački spisak. Uz to su rekli i da su maloljetni. Pratili smo ih do biračkog mjesta i dva puta pozvali policiju, koja je kasno došla“, rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, policija koja je došla na lice mjesta bila je "izuzetno neprofesionalna, kasnili su pola sata i nisu smjeli da uđu u stranačke prostorije Srpske napredne stranke".

Dok je čekao policiju, koja nije stizala pola sata, Grbović je vidio kako u prostorijama Mjesne zajednice, preko puta Mjesnog odbora, bilježe u paralelni birački spisak ko je glasao. Nekoliko minuta kasnije, stigla je grupa momaka, sa namjerom da ga otjeraju.

"Pa što se nisi bolje zaštitio", upitali su pripadnici MUP-a Grbovića pri izlasku na teren.

Ispred RIK-a je bio okupljen veliki broj medijskih ekipa, ali i predstavnika opozicije, koji su došli da daju podršku lideru Pokreta slobodnih građana.

Među prisutnima su predsjednik SSP-a Dragan Đilas, predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić, prvi potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret.

Podsjećamo, Grbović je napadnut u blizini mjesnog odbora Srpske napredne stranke Nova Galenika u Zemunu. Grbović je, kako nam je rečeno, primjetio da pripadnici SNS-a koriste paralelne biračke spiskove, nakon čega su ga njih desetorica napali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...