ZATVORENA BIRAČKA MJESTA: Da li će Aleksandar Vučić ostati predsjednik Srbije?

Tokom dana stiglo je mnogo vijesti o zabilježenim nepravilnostima prilikom glasanja.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 2

U Srbiji su danas održani predsjednički, vanredni parlamentarni i izbori za skupštine 14 jedinica lokalne samouprave. Preliminarni rezultati trebali bi biti objavljeni večeras u 22 sata. Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mjesta u 20 sati, piše Klix.ba

Građani su danas na period od pet godina između osam kandidata birali predsjednika Republike Srbije na više od 8.000 biračkih mjesta. Više od 40.000 građana prijavilo se za glasanje iz inostranstva i za te potrebe otvoreno je 77 biračkih mjesta.

Stanovnici Kosova koji imaju srbijansko državljanstvo nakon kontraverzi koje su se vezale za onemogućavanje glasanja na teritoriji Kosova kao što je to bio slučaj ranijih godina, svoje biračko pravo iskoristili su u gradovima Srbije.

Tokom dana stiglo je mnogo vijesti o zabilježenim nepravilnostima prilikom glasanja, a večeras su pripadnici policijske uprave Čačak priveli osobu za koju se sumnja da je ranije danas napala Bratislava Jugovića, poslanika SNS-a.

Građani su u Bosni i Hercegovini mogli glasati u diplomatskim predstavništvima Republike Srbije.

Član predsjedništva BiH Milorad Dodik, budući da posjeduje srbijansko državljanstvo danas je u Banjoj Luci iskoristio svoje glasačko pravo.

Jelena Trivić (PDP), poslanica u Narodnoj skupštini RS-a i najozbiljniji kandidat opozicije za predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska na narednim općim izborima u BiH, glasala je u Zemunu.

Građani Srbije su odlučili, a večeras u 22 sata saznat ćemo rezultate glasanja te dobiti odgovor na pitanje da li ćemo i narednih pet godina na poziciji predsjednika Republike Srbije gledati Aleksandra Vučića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...