ĐILAS OTKRIO DRAMATIČAN PLAN VUČIĆEVOG REŽIMA: "Već su organizirali batinaše, ako budu gubili pravit će haos"

Kako je izjavio novinarima poslije glasanja, u ovom izbornom procesu je bilo dosta nepravilnosti, poput "bugarskih vozova", glasanja bez ličnih karata i glasanja za drugu osobu.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 2

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas upozorio je da postoji opasnost da će vlast u Srbiji, ukoliko vidi da je velika izlaznost i da gubi izbore, posredstvom navijačkih grupa izazvati nerede, predstavljajući to kao Đilasovu organizaciju.

Kako je izjavio novinarima poslije glasanja, u ovom izbornom procesu je bilo dosta nepravilnosti, poput "bugarskih vozova", glasanja bez ličnih karata i glasanja za drugu osobu.

Napomenuo je i da u pojedinim sredinama nije bilo prihvaćeno da predstavnici njegove stranke budu u komisijama koje će ići na teren radi glasanja osoba koje nisu u stanju da dođu na birališta.

"Ono što je danas važno jeste nastavak aktivnosti koju je započeo ministar policije Aleksandar Vulin kada je izjavio da ima informacije da se sprema upad u državne institucije i rušenje biračkih mjesta od ljudi koji će, kako je naveo, doći iz inostranstva zajedno sa ovdašnjim navijačkim grupama da pomognu zna se kome", rekao je Đilas, prenosi Danas.

Prema njegovim riječima, u subotu je jedan od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova, zadužen za navijačke grupe, operativcima na terenu uputio dopis u kojem se navodi da vođe Partizanovih navijačkih grupa, Đorđe Prelić i Vladimir Maljković, planiraju narušavanje javnog reda i mira na dan održavanja izbora.

U tom dopisu, tvrdi predsjednik SSP, napominje se da će Prelić i Maljković, po Đilasovim instrukcijama, izazvati nerede tako što će ulaziti na izborna mjesta i lomiti kutije, praviti nerede ispred Skupštine Srbije i drugih institucija, ali i nasilno ući u prostorije Republičke izborne komisije (RIK).

Prema navodima u dopisu, naveo je Đilas, planirano je i angažovanje navijačkih grupa albanske nacionalnosti na teritoriji Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje bi zajedno sa navijačkom grupama Partizana blokirale rad ustanova od vitalnog značaja.

U dopisu koji je Đilas predočio novinarima, dalje se navodi da su Prelić i Maljković kontaktirali Dobroslava Đalovića iz Beograda, koji se bavi fizičkim obezbjeđivanjem beogradskih klubova, i od njega zahtevali da im se priključi u organizovanju navijača i remećenju javnog reda i mira na dan izbora.

„Ovo je najstrašnija stvar koju su, bar kad sam ja u pitanju, uradili. Naravno da Đorđa Prelića i Vladimira Maljkovića ne znam i da ih nikada nisam sreo“, rekao je Đilas i podsjetio da je Prelić jedan od osuđenih za ubistvo Brisa Tatona.

Prema njegovim riječima, za to ubistvo Preliću je više puta smanjivanja zatvorska kazna u vrijeme aktuelne vlasti, da bi bio pušten na slobodu dvije godine prije isteka kazne kako bi preuzeo vođenje navijačke grupe Principi, na čije mjesto je vlast prije toga postavila Aleksandar Stankovića, a zatim i Veljka Belivuka.

Đilas tvrdi da je Prelić, poslije hapšenja Belivuka, pušten iz zatvora da bi „radio taj posao i kontrolisao njihove kriminalne biznise“.

„Poslati ovakav dopis ljudima u policiji, koji nema nikakve veze sa realnošću, govori o tome na šta je sve ovaj režim spreman i da postoji realna opasnost, ukoliko vide da je izlaznost velika i da gube izbore, da oni danas preduzmu ove aktivnosti“, predvidio je predsjednik SSP-a.

Đilas je uvjeren da o tome govori i činjenica da je Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke i prijatelj i saradnik Aleksandra Vučića, „objavio tvit u kome se kaže da postoji ozbiljna indicija da će tokom izbornog dana Đilasovi provokatori izazivati incidente na biračkim mjestima sa ciljem da obore izbore i delegitimišu izborni proces“.

Kako je predočio, niko iz opozicionih stranaka i koalicije kojoj pripada nema nikakve kontakte sa tim ljudima niti planiraju bilo kakve slične stvari, već planiraju da izađu na izbore u što većem broju i sruše aktuelni režim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...